INGREDIËNTEN (voor 10 balletjes)
- 125g zachte dadels
- 60g amandelen
- 60g walnoten
- 1 eetlepel cacaopoeder
- halve theelepel vanille aroma (optioneel)
- handjevol geraspte kokos
BEREIDINGSWIJZE
- Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
- Plaats vervolgens de dadels, de amandelen, walnoten, en de cacaopoeder in een blender.
- Mix tot een pasta-achtig geheel.
- Pak steeds kleine beetjes van het mengsel, en draai er balletjes van ongeveer 3 centimeter van. Als het aan je handen blijft plakken moet je je handen een beetje vochtig maken met water.
- Plaats de balletjes op een vel bakpapier.
- Rol de balletjes nu door de kokos.
- De bites kunnen direct gegeten worden, maar na een aantal uur in de koelkast zullen ze nog wat steviger worden.
- Geniet!
HANDIGE TIPS
- Vervang de amandelen of walnoten met jouw favoriete noten.
- Hou je niet van cacao? Laat deze dan volledig weg.
- Je kan de balletjes ook rollen in gehakte nootjes als je liever geen kokos lust.