No bake Nutella biscuit cake

door Soumia

Met deze cake maak je iedereen gelukkig want het is zo heerlijk! Je hoeft het niet te bakken en het bestaat ook eens uit weinig ingrediënten. Ideaal voor op de koffie of mee op bezoek te nemen. Ik krijg hier zoveel complimenten op en dat is ook altijd leuk haha. Kijk verder voor het recept! <3

Wat heb je nodig?

  • 250g mascarpone
  • 1 pakje biscuit (200g)
  • 2 eetlepels Nutella
  • Koffie (voor in te dompelen)
  • gehakte walnoten of amandelen (ter decoratie)

Zorg ervoor dat je de mascarpone  zeker een uur van te voren uit de koelkast hebt gehaald, zodat de mascarpone goed zacht is en gemakkelijk zal zijn om te mengen.

Haal met behulp van een spatel de mascarpone uit het pakje en doe deze in een beslagkom. Doe hierbij dan de Nutella en meng dit met een spatel goed door de mascarpone, totdat je ziet dat de Nutella goed is opgenomen in de mascarpone.

img_0795

img_0803

img_0806

Dek de mascarpone mengsel af en plaats deze voor 20min in de koelkast zodat het mengsel mooi kan opstijven.

Zet ondertussen een kommetje met koffie (naar keuze) klaar waar je de biscuitkoekjes in kan dompelen.

Neem 1 biscuit en smeer hier met behulp van een mes, een deel van het beslag op. Plaats hier een ander biscuitkoekje boven op totdat je eigenlijk 1 koek vormt, met de vulling ertussen. Doe dit voor de rest van de biscuitkoekjes.

img_0812

img_0813

img_0820

img_0821

Nu ga je de cake vormen. Neem een bord erbij waarop je de cake zult serveren. Dompel de gevulde biscuitkoekjes één voor één in de koffie en plaats het op het bord waarin je de biscuitcake zal serveren.

img_0822

Zorg ervoor dat je tussen elk gevulde biscuitkoekje, een beetje van het mengsel smeert zodat ze allemaal tegen elkaar plakken. Eigenlijk gebruik je het als een soort van lijm. Doe dit voor de rest van de koekjes totdat je ze allemaal hebt gehad.

De rest van het mengsel verspreid je over heel de cake met behulp van een spateltje of mes. Dit doe je totdat heel de biscuit bedekt is met het mengsel.

img_0827

img_0834

Zet de biscuitcake minimum 4uur in de koelkast, zodat de biscuitlaagjes mooi zacht worden en het mengsel er goed kan intrekken.

Als laatste kan je de biscuitcake decoreren met fijngehakte amandelen of walnoten.

img_0863

Het leuke en vooral handige aan dit recept is dat je het altijd op voorhand kunt klaarmaken. Het is ook super snel gemaakt en je hebt er heel weinig ingrediënten voor nodig. Handig toch? Als je dit recept maakt, zal het gegarandeerd een succes worden. Telkens als ik het meeneem op bezoek, dan krijg ik er zoveel complimentjes voor, altijd leuk hoor haha.

Eet smakelijk!

 

You may also like

9 reacties

Naoual 4 december 2016 - 21:49

Als je het in koffie doet. En je het nader hand gaat eten smaakt het dan erg naar koffie? Ik lus namelijk geen koffie……

Reply
sou 5 december 2016 - 13:46

Nee het smaakt niet zo erg naar koffie, het is vooral de Nutella/mascarpone mengsel dat overheersend is en dat maakt het ook heel lekker. Als je echt geen koffie wilt dan kan je het ook vervangen met chocolademelk.. Heb het getest en is ook super lekker!

Reply
Naoual 5 december 2016 - 14:05

Bedankt voor je reactie.
Ik lust ook geen chocolademelk hihi ik maak het wel met koffie.

Reply
Hoem 6 december 2016 - 23:43

Hi,
Moet het warme koffie of chocolade mek zijn? En is het de bedoeling dat je eerst een koekje smeert en ander koekje aan plakt en dan helemaal deppen in koffie? Of per losse koek?

Dankjewel alvast

Xxxx

Reply
sou 7 december 2016 - 16:12

Hello,

Jaa klopt, lauwe koffie of chocolade melk. Ik zou het eerst smeren, plakken en dan helemaal deppen in koffie. Dat maakt het veel gemakkelijker want het losse koekje wordt anders te zacht om op te smeren.

Laat het alvast smaken! xx

Reply
Hoem 8 december 2016 - 01:23

Dankjewel❤️ Ik ga het proberen!

Reply
K 9 december 2016 - 17:39

Hallo meid
Bedankt voor je recept
Zou ik het ook met gewone chocolade (au bain marie)kunnen gebruiken ipv nutella?

Reply
Wahida 15 maart 2019 - 22:18

Hi,
Hoelang blijft het goed in de koelkast? Ik heb zondag visite en wil het misschien al een avond van te voren maken?

Bedankt xx

Reply
Soumia 16 maart 2019 - 21:35

Hi Wahida,

Sorry voor de late reactie maar ik raad je aan om het een avond van te voren te maken! Smaakt ook altijd beter dan xx

Reply

Laat een reactie achter