No bake snickers dessert

door Soumia

ANNOUNCEMENT: Vanaf nu zal ik NÓÓIT meer toetjes delen! Het wordt mij allemaal te zoet, ik ben het zattt! Tijd voor verandering🤔..

‘Soumia, je bent jezelf niet als je trek hebt! Eet een Snickers.. of weet je wat, doe maar gelijk een no bake Snickers dessert…Better?’

Yessss, better🤤… Een stukje van deze heeeerlijke no bake Snickers dessert stilt de stevigste trek☺️. De ultieme sweeetness satisfaction is nooit zo dichtbij geweest want het is erg simpel om te maken😱

INGREDIËNTEN

  • 3 blikjes Nestlé room ( 3 x 169ml)
  • 8 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 200g melkchocolade
  • 100g  ongezouten pindanoten
  • 1 pak biscuitkoekjes
  • 3 snicker bars of 1 zak mini snickers, grofgehakt
  • handjevol  karamel fudge (te verkrijgen bij de snoepafdeling in de supermarkt) of zelfgemaakte karamel (recept volgt nog)

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de Nestlé room in een ruime kom en voeg hierbij de suiker toe. Mix deze samen met behulp van een handmixer.
  • Smelt daarna de pindakaas op een laag vuurtje totdat het volledig gesmolten is.
  • Giet vervolgens de gesmolten pindakaas bij de room. Meng alles goed samen met behulp van een spatel.
  • Dek de kom af met plastiek folie en zet even opzij in de koeling voor 15min.
  • Smelt ondertussen de chocolade met een beetje zonnebloemolie in een kleine pan. Doe dit op een laag vuurtje, blijf continu roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg hieraan de pindanoten toe. Meng alles mooi samen totdat de pindanoten bedekt zijn met de chocolade.
  • Neem een ruime schaal erbij en plaats op de bodem een beetje van het beslag.
  • Plaats erboven een laagje van de biscuitkoekjes. Verdeel de koekjes over de gehele bodem.
  • Giet erna de helft van het beslag op de koekjes en verspreid deze met behulp van een spatel.
  • Verdeel de grof gehakte Snickers erover en plaats daarna weer een laagje van de biscuitkoekjes erop. Mochten de grof gehakte Snickers uitsteken, kan je deze voorzichtig duwen in het beslag om een mooie gelijke laag te krijgen van de biscuitkoekjes.
  • Giet daarna de resterende helft van het beslag erop en verdeel deze weer gelijk met een spatel.
  • Als laatste plaats je weer een laagje van de biscuitkoekjes erop.
  • Giet daarna de gesmolten chocolade- pindanoten mengsel over de gehele bovenkant. Verdeel deze met een spatel totdat de gehele bovenkant bedekt is met de chocolade-pindanoten mengsel.
  • Dek de schaal af met een folie en plaats deze voor minimum 6u of liefst een nachtje in de koeling. Hoe langer in de koeling, hoe beter het zal smaken.
  • Werk het de volgende dag af met grofgehakte Snickers.
  • Smelt de karamel fudge met een beetje zonnebloemolie. In het begin zal je merken dat het helemaal aan elkaar zal plakken, geen paniek want dit is normaal. Laat het rustig smelten op het laagste vuur totdat het volledig gesmolten is.
  • Giet het in een boterhamzakje of spuitzakje en knip een puntje van het zakje met een schaar. Spuit dan lijntjes karamel over de gehele bovenkant van je dessert.
  • Snijd het dessert aan, serveer en geniet!

HANDIGE TIPS:

  • Mocht je geen Nestlé room vinden, dan kan je deze vervangen met 300ml slagroom. Klop deze stijf met 2 eetlepels suiker en voeg er dan 1 blikje gecondenseerde melk aan toe.

You may also like

2 reacties

Jamila 7 mei 2020 - 15:25

Salam Soumia,
Ik kon geen Nestlé room vinden. Dus ik heb slagroom gebruikt, alleen bleef het nog zacht na een dagje in de koeling. Dus ik heb het in de vriezer gedaan, snickerijs!! Was lekker.
Voordat ik het in de vriezer had gedaan was de karamel erg hard. Hoort dat zo? Of hoe kan ik ervoor zorgen dat karamel zacht blijft?
Alvast bedankt
Groetjes Jamila

Reply
Soumia 12 mei 2020 - 08:59

Wa alaykoum salam Jamila,

Wat een creatieve oplossing, heerlijk!

Voor de karamel zacht te houden, kan je deze het best achteraf toevoegen wanneer je het ijs uit de vriezer haalt zo blijft die wat zacht.

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter