Nutella cheesecake

door Soumia

Deze Nutella-cheesecake smaakt alsof deze afkomstig is van een bakkerij!! Het is zo rijk aan smaak en overdreven romig!

Nutella en roomkaas passen perfect bij elkaar en geven een heerlijke resultaat die niet overdreven zoet is.

Ik ben echt verslaafd aan cheesecakes! Door de jaren heen heb ik met verschillende recepten, methoden en technieken gespeeld totdat ik vond wat ik echt leuk vond in een cheesecake – de ultieme romige textuur.

Dit recept geeft jou de ultieme romige cheesecake smaak en je zult er echt dol op zijn!

BEKIJK HIER DE INSTRUCTIEVIDEO (1MIN):

INGREDIËNTEN

  • 300g biscuit koekjes
  • 150g gesmolten boter
  • 500g roomkaas
  • 400g Nutella
  • 60g poedersuiker
  • 100g nougatine

BEREIDINGSWIJZE

  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Voeg hier vervolgens de gesmolten boter aan toe en meng alles goed samen.
  • Verdeel het koekenmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30minuten in de koelkast.
  • Mix vervolgens de roomkaas samen met de Nutella in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Voeg vervolgens de gezeefde poedersuiker hieraan toe en klop alles weer samen. Meng alles met een spatel mooi samen.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte glad met een lepel.
  • Garneer de cheesecake met de nougatine. Verspreid deze over heel de cheesecake.
  • Dek losjes af met een plastiek folie en laat het voor minimum 6 uur opstijven in de koeling.

You may also like

9 reacties

Me 9 september 2018 - 15:38

Hoi welke hoeveelheden moet ik aanhouden bij een springvorm van 26 cm

Reply
Aise 23 mei 2019 - 14:33

Hoi liefje, welke roomkaas heb je gebruikt?

Reply
Soumia 23 mei 2019 - 16:36

Hi lieverd,

Ik gebruik de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking) x

Reply
Sema 13 juni 2019 - 19:56

Welk merk van biscuitkoekjes gebruik je ? Dit is de eerste keer dat ik cheesecake ga maken ben benieuwd :).

Reply
Soumia 14 juni 2019 - 10:34

Hi, ik gebruik die van de Lidl (lichtblauwe verpakking) maar je kan elke biscuitsoort gebruiken naar wens! Ahh super, laat je me weten of het is gelukt? 🙂

Reply
Sema 30 juni 2019 - 15:57

En nog één vraagske welke springvorm heb je gebruikt voor deze Cheesecake, hoeveel cm? 🙂

Reply
Soumia 30 juni 2019 - 20:30

Hi Sema,

Deze is 24 cm x

Reply
Yasmine 23 mei 2020 - 15:58

Hi Sou, heerlijk recept! Hoe vet je de springvorm in? Ook aan de zijkanten? En gewoon met boter?

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:31

Hi Yasmine,

De zijkanten hoef je niet in te vetten. Je dient de bodem van de bakvorm enkel te bekleden met bakpapier.

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter