Nutella fudge brownies

door Soumia

Dit zijn werkelijk de meest fudgie brownies die ik ooit heb gemaakt! Ben jij een fan van brownies EN Nutella, dan zul jij dol zijn op dit recept.

Brownies, je kent ze vast wel, de donkerbruine, zachte en tegelijk forse gebakjes met een intense chocoladesmaak. Ze staan bekend als de onweerstaanbare culinaire caloriebommen.

Eerlijk is eerlijk,  dit receptje is slecht voor je dieet (oeps ik begin maandag opnieuw..), maar het is ook de ideale comfort food! Bedenk zelf maar een goeie reden om dit lekkers in de oven te steken. Zullen we het een zoete zonde noemen?

INGREDIËNTEN

Voor de brownies:

  • 140g ongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 200g suiker
  • 75g cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 60g bloem
  • 90g pure chocolade, grofgehakt

Voor de Nutella fudge:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250g pure chocolade, grofgehakt
  • 280g Nutella

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed de bakvorm met bakpapier en plaats deze even opzij.
  • Plaats de boter, suiker, vanillesuiker en cacao in een pot en smelt deze op een laag vuur samen. Blijf constant roeren totdat de boter volledig gesmolten is.
  • Haal de pot van het vuur af en voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix deze goed samen met een garde.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en meng deze voorzichtig met een spatel totdat het volledig opgenomen is in het beslag.
  • Plaats de gehakte chocolade in het beslag en meng deze met een spatel voorzichtig samen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en verspreid het gelijk over heel de bakvorm. Plaats het in de oven voor 30 à 35min op 180°.
  • Controleer de gaarheid van de brownies met behulp van een satéprikker. De satéprikker dient er droog uit te komen met wat vochtige kruimels. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.
  • Laat de brownies nu volledig afkoelen in de bakvorm.
  • Vervolgens ga je de fudge laag voorbereiden. Plaats de gecondenseerde melk, gehakte chocolade en de Nutella in een pot. Smelt deze samen op een laag vuurtje. Blijf constant roeren totdat alles volledig gesmolten is.
  • Giet vervolgens dit mengsel over de brownies. Verspreid het gelijk met een spatel over heel de brownies.
  • Plaats de bakvorm in de koeling totdat de fudge laag stevig is geworden.
  • Wanneer het gesteven is, snijd je het in vierkante stukken.
  • Serveer het met een bolletje vanille-ijs en geniet!

You may also like

4 reacties

Rachida 26 oktober 2018 - 12:38

Hey Soumia

Hoe groot is de bakvorm?

Xxx

Reply
Rachida 26 oktober 2018 - 12:40

Hey soumia
Hoe groot moet de bakvorm zijn?
Xxx

Reply
Soumia 27 oktober 2018 - 07:32

Hey Rachida,

De brownie bakvorm is 23x23cm, je kan deze bakvorm ook in de Action verkrijgen xx

Reply
Soumia 27 oktober 2018 - 07:32

Hey Rachida,

De brownie bakvorm is 23x23cm, je kan deze bakvorm ook in de Action verkrijgen xx

Reply

Laat een reactie achter