Nutella Oreo cheesecake

door Soumia

Voor mijn verjaardag afgelopen week, heb ik deze heerlijke Nutella oreo cheesecake gemaakt! Weer een jaartje ouder dus ik mag mezelf verwennen met mijn lievelingscake!  Ik ben dol op nutellla en oreo dus besloot ik om een Nutella oreo cheesecake te maken.

Dit keer heb ik gekozen voor een super simpele wijze om een cheesecake te maken zonder ingewikkelde ingrediënten. De bereiding is zeer snel en het is ook nog eens super lekker! Klinkt perfect toch? Kijk even verder voor het recept!

Wat heb je nodig?

  • 250g oreokoekjes
  • 500g roomkaas
  • 55g gesmolten boter
  • 400g Nutella
  • 60g poedersuiker
  • 100g hazelnoten

Bereidingswijze:

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Voeg hier vervolgens de gesmolten boter aan toe en meng alles goed samen.

Verdeel het koekenmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30minuten in de koelkast.

Ondertussen kan je aan de vulling beginnen van de cheesecake.

Klop de roomkaas samen met de gezeefde poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Voeg vervolgens de Nutella hieraan toe en klop alles weer samen.

Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte glad met een lepel. Dek losjes af met een plastiek folie en laat het voor minimum 4 uur opstijven in de koelkast.

Als de cheesecake klaar is om te serveren, verwijder je de springvorm en de plastiek folie.

Garneer de cheesecake met gehakte hazelnoten.


Handige tips:

  • Bereid de cheesecake een dag op voorhand zodat het voor de gehele nacht kan opstijven. De cheesecake smaakt dan nog beter!
  • Gebruik koekjes naar eigen keus. Je kan bijvoorbeeld speculoos of maria koekjes gebruiken.
  • Garneer de cheesecake met gehakte oreo’s ipv hazelnoten.
  • Wil je een extra smaak verkrijgen van de hazelnoten? Rooster deze dan in een droge koekenpan om een geroosterde smaak te krijgen.

 

You may also like

4 reacties

Mine 15 juni 2018 - 17:41

Kunnen we ook mascarpone in plaats van toomkaas of liever roonkaas

Reply
Soumia 15 juni 2018 - 19:10

Ik heb ze eens met mascarpone getest maar vind dat het met roomkaas veel beter past!

Reply
Mine 15 juni 2018 - 17:43

Ik zie dat je bij de story andere koeklaag gebruikt hebt welke is dat.

Reply
Soumia 15 juni 2018 - 19:09

Klopt! Daar heb ik mariakoekjes gebruikt 😀

Reply

Laat een reactie achter