Nutella tiramisu

door Soumia

INGREDIËNTEN (voor 6 kleine glazen)

  • 250g mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels Nutella
  • 100g melkchocolade
  • 200ml slagroom
  • 1 pak lange vingerkoekjes
  • 300ml melk
  • 1 eetlepel Nescafé
  • 100g gehakte hazelnoten of gesuikerde hazelnotencrunch (nougatine)

BEREIDINGSWIJZE

  • Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en de kom waarin je het opklopt ook. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
  • Plaats het beslag in een spuitzak en zet deze even voor 15min in de koeling.
  • In een kleine pan plaats je de Nutella, laat deze rustig smelten op een laag vuurtje.Wanneer de Nutella gesmolten is, voeg je de stukjes melkchocolade toe. Blijf roeren op een laag vuurtje en voeg een klein beetje zonnebloemolie toe.Blijf roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is. Plaats de gesmolten chocolade in een boterhamzakje of spuitzak en zet even opzij.
  • Breng ondertussen de melk aan de kook. Voeg daarna de Nescafé hieraan toe en meng alles mooi samen totdat de korreltje van de Nescafé zijn opgenomen.
  • Zet alvast de glaasjes klaar waarin je de tiramisu zal doen. Je kan er ook voor kiezen om een kleine schotel  te gebruiken.
  • Plaats de vingerkoekjes één voor één in de koffie. Zorg dat je deze niet te lang in de koffie dipt, anders krijg je een natte koekjesbodem en dit is niet zo smakelijk.
  • Breek daarna de vingerkoekjes in 2 en plaats ze aan de zijkant van de glaasjes.
  • Nadat je de zijkant van de glaasjes bedekt hebt met de vingerkoekjes plaats je een beetje van het mascarpone beslag in de glas (zie foto voor hoeveelheid). Strijk deze mooi gelijk met een lepel glad en gelijk.
  • Als laatste eindig spuit je voorzichtig de vloeibare chocolade op de bovenkant.
  • Strooi een beetje van de gehakte hazelnoten of nougatine erop en eindig met 1 hazelnoot in het midden.
  • Dek de glaasjes goed af met plastiek folie en plaats deze in de koeling voor minimum 6u. Ik raad aan om deze een hele nacht in de koeling te houden. Hoe langer, hoe beter het zal opstijven en hoe lekkerder het zal smaken.
  • Serveer en geniet!

You may also like

1 reactie

Salima 24 maart 2020 - 21:53

Voor gerecht

Reply

Laat een reactie achter