Oreo bonbons (no bake)

door Soumia

Check deze Oreo bonbons dan!😱🤯 Je kunt alle kanten op met Oreo’s maar dit recept is de meest ideale bestemming🧭

De eerste bite is zoooo satisfying😱.. de 2e en de 3e ook.. ohja en de 4e😋.. oeffff en allesss wat erna komt eigenlijk😍. En wat een heeerlijk zachte binnenkant wat letterlijk op je tong smelt🤤

Dit is ontzettend simpel om te maken dus maak ze snel😏. Bonbon appetit!🤭

INGREDIËNTEN

  • 24 oreo koekjes
  • 100g roomkaas
  • 180g witte chocolade
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 à 3 extra oreo koekjes voor de kruimels bovenop

BEREIDINGSWIJZE

  • Zorg eerst dat de roomkaas op kamertemperatuur is dus haal deze op tijd uit de koeling vooraleer je gaat starten met het bereiden van de oreo bonbons. De roomkaas zal dan zacht zijn en gemakkelijk zijn om te mengen.
  • Plaats de oreo koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Giet de kruimels in een ruime kom en voeg hieraan de roomkaas. Meng alles voorzichtig samen met een spatel of lepel. Nu vormt het een soort van crumble deeg.
  • Vorm nu balletjes van dit deeg ter grootte van een walnoot. Verdeel de balletjes op een bord of schaal en dek ze af met plastiek folie.
  • Plaats ze nu voor 30min in de vriezer.
  • Ondertussen smelt je de witte chocolade met de zonnebloemolie in een pan. Doe dit op een laag vuurtje en blijf continu roeren totdat de witte chocolade volledig gesmolten is.
  • Verwijder de oreo balletjes van de vriezer en dip ze één voor één in de gesmolten witte chocolade. Ik maak gebruik van een vork zodat er geen dikke laag blijft hangen op de oreo bonbons. Om een mooier resultaat te verkrijgen, dip ik de oreo bonbon 2 keer in de witte chocolade.  Plaats ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier of een bord bekleed met bakpapier. Ik gebruik bakpapier zodat ik het straks gemakkelijk kan opruimen want dippen kan soms voor chaos zorgen in de keuken! Heb zeker geduld hiermee 🙂
  • Strooi een beetje van de verkruimelde oreo bovenop de oreo bonbon. Doe dit onmiddellijk nadat je ze hebt gedipt want de chocolade kan snel hard worden waardoor de oreo kruimels niet zullen plakken aan de bonbon.
  • Doe dit voor de rest van de oreo balletjes.
  • De chocolade zal harden worden op kamertemperatuur. Als je niet zolang kan wachten om er een bite van te nemen, kan je ze nog in de koeling plaatsen om te verharden.
  • Serveer en geniet!

You may also like

1 reactie

S. 7 juli 2020 - 20:46

Hoi! Hoeveel bon bons maak je met deze hoeveelheden?

Reply

Laat een reactie achter