Diner – January 25, 2023

Oreo cheesecake rolls

Oreo cheesecake rolls

Announcement: Ik krijg een rollll in mijn droomfilm! 🎬😱 En niet zomaar een rol…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
… maar een echte Oreo-cheesecake roll! 🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze Oreo cheesecake rolls zijn NIET. NORMAAL. LEKKERRR🤯🤤. Als ik de macht ervoor had, zou ik jullie zelfs dwingen het te maken om te proeven❗#dik-tator 😂
Een cheesecake glazuur gecombineerd met de fluffy rolls en dan de krokante Oreo stukjes erdoorheen is echt onbeschrijfelijk lekker!😍

Oreo cheesecake rolls

Ingrediënten
  

Voor het deeg:

  • 375 g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels zachte ongezouten boter gesmolten en afgekoeld
  • 1 ei
  • 240 ml lauwwarme melk

Voor de vulling:

  • 130 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • 100 g zachte boter
  • 14 oreokoekjes 1 rol, grofgehakt

Voor de roomkaas glazuur:

  • 120 g roomkaas
  • 2 eetlepels zachte boter
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 à 3 eetlepels melk

Voor de afwerking:

  • * 10 oreokoekjes grofgehakt

Instructies
 

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom en voeg de zout, gist, suiker, ei en gesmolten boter hieraan toe. Meng dit even samen met een garde. Je verkrijgt dan een kruimelig deeg.
  • Voeg vervolgens de lauwwarme melk beetje bij beetje toe totdat je een soepel deeg verkrijgt. Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt maar je kan het ook met je handen kneden.
  • Mocht je deeg een beetje plakkerig zijn, voeg dan GEEN extra bloem toe maar giet een beetje zonnebloemolie op het deeg en kneed deze samen. Zo zal de deeg niet meer plakken.
  • Dek het deeg vervolgens af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.

Voor de oreo cheesecake vulling:

  • Zorg dat de roomkaas en boter op kamertemperatuur zijn zodat deze zacht zijn en zo gemakkelijker zijn om te mixen.
  • Plaats de roomkaas, boter en suiker in een ruime kom. Mix deze goed samen met behulp van een garde of een handmixer.
  • Hak alvast de oreo koekjes in grove stukken en zet even in een aparte kom opzij.

Voor de rolls:

  • Plaats het gerezen deeg op je werkplek. Besprenkel deze even met een beetje bloem zodat het deeg niet blijft plakken op je werkplek.
  • Rol vervolgens het deeg uit tot een rechthoek (zie foto). Doe dit met behulp van een deegroller of je handen.
  • Wanneer het deeg uitgerold is, verdeel je de cheesecake vulling over de gehele oppervlakte van je uitgerold deeg. Verspreid deze gelijk met behulp van een spatel.
  • Verdeel vervolgens de grofgehakte oreo koekjes. Verspreid het zo gelijk mogelijk.
  • Rol het deeg nu strak op zodat je rollen er straks mooi uitzien. Blijf rollen totdat je een lange staaf deeg hebt.
  • Snijd eerst de uiterste randen van het deeg weg en begin dan met het snijden van de rollen.
  • Gebruik een scherpe (liefst lange) mes om rolletjes te snijden van het deeg (zie foto’s). Ik heb ongeveer 8 à 9 rollen kunnen snijden van het deeg (afhankelijk van hoe groot je ze wilt).
  • Smeer vervolgens een ruime ovenschotel of bakplaat in met boter. Plaats vervolgens de rolletjes langs elkaar. Je hoeft niet teveel ruimte te laten tussen elk rolletje.
  • Bedek de schotel met een theedoek en laat deze nogmaals rijzen voor 30min.
  • Bak ze daarna voor ongeveer 30min op 180° gaar in de oven of totdat ze mooi goudbruin worden.
  • Wanneer je ze verwijderd uit de oven, laat je ze volledig in de vorm zelf afkoelen.

Voor de roomkaas glazuur (topping):

  • Zorg ervoor dat de boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn en dus mooi zacht zijn. Hierdoor kan je het straks makkelijk mengen.
  • Plaats de roomkaas, boter en vanillesuiker in een ruime kom en meng deze met behulp van een garde of spatel samen.
  • Voeg vervolgens de poedersuiker beetje bij beetje toe. Om korreltjes te vermijden, raad ik je aan om een zeef te gebruiken voor de poedersuiker.
  • Giet daarna beetje bij beetje het melk toe totdat je een romige glazuur verkrijgt (niet te dun en niet te dik).
  • Verspreid het glazuur over de cinnamon rolls. Hoe meer glazuur, hoe lekkerder (persoonlijke smaak).
  • Verdeel daarna nog grofgehakte oreo koekjes over het glazuur.
  • Serveer en geniet!

Notities

HANDIGE TIPS
De dag erna zijn de oreo cheesecake Rolls nog lekkerder! Je kan ze dan in de koelkast plaatsen.Mocht je ze de volgende dag willen serveren, dan wacht je met het verdelen van de grofgehakte oreo koekjes op de bovenkant van je glazuur. Anders kunnen de koekjes heel zacht worden, de volgende dag en verlies je die crunch.
Je kan de oreo cheesecake rolls ook in een cupcake vorm bakken. Super schattig!
Het rijzen van het deeg is cruciaal! Zorg er dus voor dat je geen oude gist (vervallen) gebruikt, anders zal het niet rijzen. Plaats je deeg ook in een tochtvrije ruimte bijvoorbeeld microgolfoven of in de oven (die uitgeschakeld is).

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept