INGREDIËNTEN
- 12 Oreo koekjes of koekjes naar keuze
- 300g roomkaas
- 60g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 300ml slagroom
- 6 gehakte Oreo koekjes
- Extra gehakte oreo koekjes
BEREIDINGSWIJZE
Voor de bodem:
- Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
- Zet even opzij.
Voor de vulling:
- In een ruime kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
- Giet de slagroom hieraan toe en blijf mixen totdat het beslag een beetje steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
- Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
- Voeg vervolgens de 6 gehakte Oreo koekjes toe aan het beslag. Meng alles goed samen.
- Plaats het beslag in een spuitzak en zet even opzij.
Opstellen van de toetjes:
- Plaats 1 à 2 eetlepels van de Oreo kruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).
- Knip het uiteinde van de spuitzak waar je beslag in zit en verdeel deze in de glaasjes. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
- Doe dit voor de rest van je glazen.
- Werk het af met de gehakte Oreo.
- Laat het voor minimum 6u in de koeling. Hoe langer in de koeling, hoe beter het zal smaken!
- Serveer en geniet!
1 reactie
Hoi! Voor hoeveel personen is dit recept?