0

Winkelwagen

– Hoofdgerechten-

Orzo met kip boursin

Photography by sihamdaily.nl

Orzo met kip boursin

Orzo met kip Boursin is een smakelijke en eenvoudige maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel hebt, perfect voor een drukke doordeweekse dag. Deze snelle en makkelijke maaltijd combineert zachte orzo met sappige stukjes kip en een romige Boursin-saus die een onweerstaanbare smaak toevoegt.



Wat is Boursin?
Boursin is een Franse kaas met een romige textuur en een delicate kruidenmix. Deze kaas is bekend om zijn rijke, smaakvolle en luxe gevoel, dankzij de mengeling van kruiden zoals knoflook, peterselie en bieslook. Deze ingrediënten geven de saus een verfijnde smaak en een heerlijke romigheid die het gerecht tot een waar genot maakt.

Wat maakt dit gerecht zo lekker?
De combinatie van de romige Boursin-kaas met orzo en kip zorgt voor een smaakexplosie. De orzo, een soort Italiaanse pasta in de vorm van rijstkorrels, absorbeert de rijke saus perfect, waardoor elke hap vol smaak zit. De kip is een heerlijke toevoeging die het gerecht compleet maakt.



Dit recept is niet alleen een smaakmaker, maar ook een hit op mijn Instagram. Het heeft veel lovende reacties ontvangen van volgers die het ideaal vinden voor een snelle en smakelijke doordeweekse maaltijd. Of je nu een druk gezin hebt of gewoon een gemakkelijke maaltijd wilt maken, orzo met kip Boursin is een perfecte keuze die gegarandeerd in de smaak valt. Dus, haal je keukenmessen en kookpotten tevoorschijn, en laat je verrassen door dit heerlijke, snelle gerecht. Het is een feest voor de smaakpapillen en een echte favoriet in de keuken.


Orzo met kip boursin

Dit pastamaaltje is ideaal voor romantische etentjes, avonden met vrienden of een gezellige gezinsmaaltijd. Wat je ook op de planning hebt staan, dit recept maakt het zeker af!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 3
calorieën 666 kcal

Ingrediënten
  

  • scheutje zonnebloemolie of olijfolie
  • 400 g kipfilet in blokken gesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruidenmix
  • 1/2 theelepel komijn
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 ui versnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 blokje groenten- of kippenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 g orzo
  • 1 l heet water
  • 2 volle eetlepels Boursin knoflook en fijne kruiden
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas of naar keuze, geraspt
  • handjevol peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de olie en plaats hierin de kipfilet.
  • Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Roer en bak voor 3min.
  • Voeg de ui, knoflook en rode paprika toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje en schep de tomatenpuree erbij. Meng het geheel samen en laat bakken voor 2min.
  • Voeg de orzo toe, meng en giet het heet water erbij.
  • Laat koken op een middelhoog vuur voor 10min tot de orzo gaar is (volgens de bereidingstijd op de verpakking).
  • Voeg als laatste de Boursin, geraspte kaas en koriander toe. Meng samen, serveer en geniet!
Trefwoord 20-minuten of minder, 30-minuten of minder, Eenpansgerechten, Snelle recepten, Spinazie, 30-minuten of minder, Caloriearme recepten, Curry, Glutenvrije recepten, Indiase Keuken, Koolhydraatarme recepten, Slanke recepten, Snelle recepten, pasta, pastarecepten, scampi

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept