Hi! Super leuk dat je hier een kijkje komt nemen om wat lekkers te koken of te bakken.

Ik ben Soumia, het gezicht achter KeukenvanSou. Op deze website vind je een verzameling van al mijn recepten. Recepten variërend van hapjes tot aan de lekkerste toetjes en uitgebreide hoofdgerechten. Voordat jullie op een yummy zoektocht gaan, wil ik even vertellen over hoe de KeukenvanSou ontstaan is.

Het begin

Ik neem jullie eerst even mee terug de tijd in naar waar het allemaal begon: het jaar 2003. Als een meisje van 12 was ik in Marokko waar ik in contact raakte met mijn iets oudere buurmeisje. Zij was druk bezig in de keuken, kokend en bakkend samen met haar mama. Er waren 4 woorden die mij meteen binnenschoten: IK WIL DAT OOK! In tegenstelling tot haar moeder, mocht ik mama niet helpen in haar keuken (Marokkaanse vrouwen in de keuken vertonen altijd territorium gedrag haha). Zo koppig en creatief dat ik was, begon ik in de zandbak ‘broodjes’ te kneden. Ik wilde meer dan alleen spelen in het zand en voor het echte werk gaan in plaats van zandbakgerechtjes te maken. Helpen in de keuken mocht niet, maar ik kreeg haar uiteindelijk wel zover om mee te mogen kijken! Elke keer als mijn mama in de keuken stond, stond ik erbij als een kind in een speelgoedwinkel. Ik keek gretig mee met alles en nam alles in me op. Naarmate ik steeds ouder werd, werd mij (eindelijk!) toegang verleend tot mijn mama’s keuken. Het begon met mislukte tajines en msemen en bloeide even later uit tot eetbare gerechten haha. Hoe vaker ik zelfstandig ging koken, hoe lekkerder mijn eten begon te smaken. Ik gaf er ook steeds meer mijn eigen draai aan.

Koken wordt tegenwoordig zo moeilijk gemaakt, waardoor het een afschrikkend effect heeft op mensen. Het wordt steeds vaker gezien als een verplichting. Noem mij old-fashioned, maar ik houd van het beeld dat koken juist mensen bij elkaar brengt. De geuren en aroma’s die door de ruimte zweven, het geluid van rommelende borden en pannen, het geruis van de vlammen van het fornuis. Daarna met z’n allen aan tafel, genietend van lekker eten en pratend over onze dag. Mijn doel is om mensen te laten zien dat koken heel makkelijk kan zijn. Aan de hand van mijn recepten en stap-voor-stap video’s wil ik mensen verrijken met gerechten die zij thuis makkelijk en snel op tafel kunnen toveren om er daarna volop van te kunnen genieten met hun geliefden.

Eten verbindt. Deze wereld is een mix van vele nationaliteiten, wat tegelijkertijd een inspiratie is voor de recepten die ik creëer. Ik laat mij daarom inspireren door internationale gerechten, alle nationaliteiten komen samen in mijn keuken. Ik heb geen vliegtickets nodig om een wereldreis te maken, ik creëer de wereld in mijn eigen keukentje!
Nu je wat meer over KeukenvanSou weet, lijkt het mij ook leuk om jou te leren kennen! Stuur mij via het formulier hieronder een leuk berichtje over wat jou inspireert om de keuken in te gaan? Wat vind je van mijn website? Passen de recepten bij jouw wensen? Welk recept mist er nog wat je heel graag zou willen terugzien? Ik ben erg benieuwd naar alle antwoorden!
Ten slotte hoop ik dat ik jullie ook zo kan inspireren als dat ik ooit zelf ben geïnspireerd. Have fun, geniet en vooral eet smakelijk!

Contact

Heb je een vraag, een suggestie of wil je gewoon wat met mij delen? Stuur mij even een berichtje hieronder!