0

Winkelwagen

Bijgerecht – 20 augustus 2019

Paprika charmilla

Paprika charmilla

Ken je dat gevoel van trots wanneer je een lange tijd gezond aan het eten bent? Ik ook niet… 😂 Maar als er één gerecht is waarmee je een goede start kunt maken op de “ik-begin-vandaag-met-mijn-dieet-dagen” (meestal op maandag), dan is het deze heerlijke paprika charmilla!

Charmilla is een smaakvol Marokkaans bijgerecht dat barst van de mediterrane aroma’s en perfect samengaat met vis, kip, tajines of gewoon een stuk knapperig brood. De combinatie van geroosterde paprika, tomaat en een mix van heerlijke kruiden zorgt voor een diepe, volle smaak die je meteen naar de straten van Marokko brengt.

Deze paprika charmilla is niet alleen gezond, maar ook supermakkelijk te maken. De paprika’s worden langzaam gestoofd met knoflook, specerijen en een vleugje harissa voor wie van een pittige kick houdt. De verse koriander en peterselie zorgen voor een frisse, kruidige touch. Laat alles lekker sudderen en je hebt een heerlijke dip, spread of bijgerecht dat bij vrijwel alles past.

Wil je variëren? Voeg gegrilde aubergine toe voor extra diepte, of maak het extra smeuïg met een scheutje olijfolie en een paar stukjes feta. Hoe je het ook serveert, één ding is zeker: dit gerecht verdient een vast plekje op je tafel!

Dus, waar wacht je op? Maak deze paprika charmilla, haal je versgebakken brood tevoorschijn en dip erop los. Want gezond eten is leuker als het ook écht lekker is!

paprika charmilla

Paprika charmilla

Deze paprika charmilla is een heerlijk Marokkaans bijgerecht met geroosterde paprika, tomaat en specerijen. Perfect als dip of als smaakvolle toevoeging bij vis, vlees of tajines!

Ingredients
  

  • 3 rode paprika’s fijngesneden
  • 1 tomaat geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel harissa als je van pittig houdt
  • halve theelepel komijn
  • halve theelepel gemberpoeder
  • handjevol vers gehakte koriander/peterselie

Instructions
 

  • Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg hieraan de paprika en knoflook toe.
  • Meng alles mooi samen en laat het bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Wanneer de paprika wat zachter is geworden, voeg je de gesneden tomaat hieraan toe.
  • Meng alles goed samen en plet het een beetje met een vork.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en meng alles mooi samen.
  • Als het een beetje droog wordt, voeg dan extra olijfolie hieraan toe.
  • Als laatste voeg je de vers gehakte koriander en peterselie toe.
  • Serveer het met brood en dip deze in de heerlijke charmilla.
  • De charmilla kan als tapas geserveerd worden maar ook heerlijk als toevoeging langs vis, vlees en tajines!
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept