Pasta met kip en cajun roomsaus

door Soumia

De betekenis van het woord ‘Cajun’ is ‘als in het paradijs’. Dat verklaart gelijk ook waarom het eten altijd zo heavenlyyy good is als je cajun kruiden toevoegt 😍😇🤤

Deze heerlijk romige pasta met cajun kruiden is mijn specialiteit😏. Je kunt de kip vervangen door garnalen of gewoon vegetarisch laten💚

INGREDIËNTEN

  • 500g linguine of pasta naar keuze
  • 300g kipfilet, gesneden in blokjes
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 300ml water
  • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • zout en peper naar smaak
  • 250ml kookroom
  • handjevol fijngehakte koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg de cajunkruiden hieraan toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper. Zorg dat je maar een klein beetje zout gebruikt in de saus. er is namelijk genoeg zout in de cajunkruiden en  het bouillonblokje straks.
  • Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Vervolgens voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij. Meng alles goed samen en laat het kort inkoken of totdat de saus een beetje ingedikt is.
  • Giet erna de room bij en laat deze voor 2 à 3min meekoken.
  • Plaats de linguine in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de linguine de saus goed opneemt.
  • Werk af met een beetje fijngehakte koriander.
  • Serveer en geniet!

You may also like

7 reacties

Ess 11 juni 2019 - 13:28

Hoii, vraagje.. maakt de cajun kruiden de pasta pittig? En zo ja, welke kruiden kan ik er in plaats van gebruiken zodat het niet pittig smaakt?

Reply
Soumia 11 juni 2019 - 14:42

Hii,

Nee de cajun kruiden zijn totaal niet pittig maar wel zoutig dus houd rekening dat je maar een klein beetje zout toevoegt :^))

Reply
Fatima El Bali 16 juni 2019 - 19:24

Mijn zoontje en ik hebben genoten van dit recept, het was heerlijk, een blijvend recept😃👍🏼

Reply
Soumia 17 juni 2019 - 20:33

Aaaah zo leuk om te lezen, hier word ik blij van !!

Reply
Youssef 22 augustus 2019 - 19:15

Mijn vrouw houdt zich niet aan je volgorde.
We hebben bijna ruzie gekregen.

Reply
Soumia 2 september 2019 - 22:02

Hahahaha ik hoop dat het goed is gemaakt nadat je het hebt geproefd!

Reply
Marjolein 12 mei 2020 - 17:05

Erg lekker ! Ook de kids zijn er dol op. Zelf wat extra groente toegevoegd…dacht eerst wat blijft het dun maar dat komt vanzelf goed. 🙂

Reply

Laat een reactie achter