Oh mio Dio Mamma mia, deze pasta mettèh kippèh enne zongedroogdèh tommatoo iesèh zo heerlijk dattèh je spontanèh gaatèh pratèh mettèh’n Italiano accentèh alsèh jij eetèh dittė! (reageer hieronder als jij dit in een Italiaans accent las!
De pasta gecombineerd met een romig sausje met kip en de zongedroogde tomaten is een killer combo! Ohh and no time to cook? No worries, dit is binnen no-time te maken!

Pasta met kip en zongedroogde tomaten in een romige cajunsaus
Soumia Oh mio Dio Mamma mia, deze pasta mettèh kippèh enne zongedroogdèh tommatoo iesèh zo heerlijk dattèh je spontanèh gaatèh pratèh… Recepten Pasta met kip en zongedroogde tomaten in een romige cajunsaus European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de saus:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten, grof gesneden
- 150g champignons, in schijven gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel cajun kruiden
- snufje zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 3 handenvol spinazie (of meer naargelang je smaak)
- 200ml kookroom
- 400g pasta
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas (liefst vers), fijn geraspt
- 1/2 theelepel chili vlokken
- handjevol verse koriander/peterselie, fijngehakt
Voor de kip:
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel cajun kruiden
Bereidingswijze
Voor de saus:
- Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie en voeg hieraan de rode ui en de knoflook.
- Laat dit even bakken op een middelhoog vuurtje voor 3minuten totdat de ui glazig wordt.
- Voeg daarna de zongedroogde tomaten toe en de champignons. Roer alles goed samen en laat het geheel bakken voor 2 à 3min.
- Schep de tomatenpuree erbij en voeg de cajunkruiden toe. Laat het weer kort bakken voor 1minuut.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Voeg de spinazie toe en roer het geheel samen. Na een aantal minuten zal de spinazie van volume verminderen. Dus mocht je meer spinazie willen toevoegen dan kan je dit nu doen.
- Giet vervolgens de kookroom erbij en laat deze voor 3minuten koken op een middelhoog vuurtje. Niet langer want anders zal de room schiften!
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles samen.
- Werk het af met de Parmezaanse kaas en de chili vlokken.
Voor de kip:
- Stamp de kipfilets met een vleesstamper of in mijn geval met een deegroller lichtjes plat. Zorg dat je tussen de kip en de deegroller plastiek folie hebt zodat je deegroller schoon blijft.
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier.
- Wrijf de kipfilets in met de cajunkruiden.
- Verhit een ruime (grill) pan met de zonnebloemolie. Laat deze goed heet worden zodat de kip een krokant korstje verkrijgt en de sappen in de kipfilet niet verloren gaan.
- Bak hierin de kipfilets langs beiden kanten gaar op een middelhoog vuur (8 à 10minuten). Check (indien nodig) met een mesje of de kip gaar is.
- Plaats de gebakken kipfilet op een snijplank en snijd hier repen van.
- Serveer dit bovenop de pasta, werk af met extra Parmezaanse kaas en rucola (optioneel) en geniet!
4 reacties
Als het mijn beurt is om te koken dan probeer ik dit uit .
Proberen waard !
Wat heeft cajun kruiden met Italiaans eten te maken???,
Ikke ditte niete snappen ……..
Hahaha geweldige reactie!! Ik heb het meer over de pasta gedeelte! 😀