– HOOFDGERECHTEN-
Pasta met scampi en spinazie
Photography by sihamdaily.nl
Romige pasta met scampi en spinazie
Pasta met scampi en spinazie en champignons is een heerlijk romig gerecht dat snel een favoriet wordt aan de eettafel. Dit gerecht combineert sappige scampi’s, verse spinazie en smaakvolle champignons met een rijke, romige saus die perfect samengaat met de pasta.
De scampi’s vormen het hart van dit gerecht. Ze worden kort gebakken, zodat ze sappig en mals zijn. De spinazie voegt niet alleen een mooie groene kleur toe, maar ook een gezonde dosis vitamines en mineralen. De aardse smaak van de champignons complementeert de andere ingrediënten en geeft het gerecht een extra diepe smaak.
Dit gerecht is veelzijdig en is geschikt als een snelle doordeweekse maaltijd, maar ook als een indrukwekkend diner voor gasten. Het combineren van verse, smaakvolle ingrediënten met een romige saus maakt deze pasta en champignons een onweerstaanbare keuze voor liefhebbers van heerlijke, huisgemaakte maaltijden.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier onze andere pastagerechten
Pasta met scampi en spinazie
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
- 1 rode ui versnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 150 g champignons schijfjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel oestersaus
- zout en zwarte peper naar smaak
- 2 handenvol verse spinazie
- 200 g scampi of hoeveelheid naar keuze
- 1 eetlepel roomkaas
- 150 ml kookroom
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas en meer voor bij het serveren, geraspt
- 350 g penne of pasta naar keuze
Instructies
- Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan. Voeg de ui en de knoflook toe en roer goed. Bak tot de ui glazig is.
- Voeg de champignons toe en de kruiden. Bak op een middelhoog vuur voor 3 minuten.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Schep de roomkaas erbij en giet de kookroom. Roer het samen en voeg vervolgens de scampi en de spinazie eraan toe.
- Laat het geheel voor 6 à 8 minuten koken op een middelhoog vuur.
- Strooi als laatste de Parmezaanse kaas eroverheen en voeg de gekookte penne toe aan de saus. Meng alles onder elkaar.
- Serveer en strooi eventueel meer Parmezaanse kaas. Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!