Diner – January 25, 2023
Pasta met tomatenroomsaus
Pasta met tomatenroomsaus
Pasta met tomatenroomsaus
Ingrediënten
- 500 g linguine of spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
- 1 ui gesneden in slierten
- 1 rode of groene paprika gesneden in reepjes
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie en koriander
- 2 knoflookteentjes fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel droge basilicum
- 400 g tomatensaus
- 1 flesje kookroom 250ml
- Parmezaanse kaas
- Verse basilicum voor afwerking optioneel
Instructies
- In een grote koekenpan voeg je de olijfolie toe.
- Voeg vervolgens de ui, paprika, knoflook en alle kruiden toe. Roer alles mooi samen en laat bakken op een middelhoog vuurtje.
- Wanneer de ui en paprika zachter worden, voeg je de tomatensaus toe en laat het voor 20min op een laag vuurtje sudderen.
- Als je ziet dat de saus verdikt, voeg er dan 50ml water aan toe.
- Voeg de kookroom toe en roer alles mooi samen.
- Laat de saus voor 3min sudderen op een laag vuurtje.
- Kook de linguine of spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met een beetje zout.
- Voeg de gekookte linguine of spaghetti toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
- Bestrooi de pasta met een beetje Parmezaanse kaas en plaats er wat verse rucola salade bij (optioneel).
- Serveer de pasta onmiddellijk en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!