Diner – January 25, 2023

Pasta met tomatenroomsaus

Pasta met tomatenroomsaus

Pasta met tomatenroomsaus

Ingrediënten
  

  • 500 g linguine of spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui gesneden in slierten
  • 1 rode of groene paprika gesneden in reepjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie en koriander
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel droge basilicum
  • 400 g tomatensaus
  • 1 flesje kookroom 250ml
  • Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum voor afwerking optioneel

Instructies
 

  • In een grote koekenpan voeg je de olijfolie toe.
  • Voeg vervolgens de ui, paprika, knoflook en alle kruiden toe. Roer alles mooi samen en laat bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Wanneer de ui en paprika zachter worden, voeg je de tomatensaus toe en laat het voor 20min op een laag vuurtje sudderen.
  • Als je ziet dat de saus verdikt, voeg er dan 50ml water aan toe.
  • Voeg de kookroom toe en roer alles mooi samen.
  • Laat de saus voor 3min sudderen op een laag vuurtje.
  • Kook de linguine of spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met een beetje zout.
  • Voeg de gekookte linguine of spaghetti toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
  • Bestrooi de pasta met een beetje Parmezaanse kaas en plaats er wat verse rucola salade bij (optioneel).
  • Serveer de pasta onmiddellijk en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept