– Hoofdgerechten-
Pasta pesto met kip
Photography by sihamdaily.nl
Pasta pesto met kip
Als er één gerecht is dat ik keer op keer maak, dan is het wel pasta pesto met kip. Dit gerecht is niet alleen een favoriet van mij, maar ook van mijn familie en vrienden. Iedere keer als ik het op tafel zet, word ik getrakteerd op enthousiaste reacties en lege borden.
Wat is het toch aan deze romige pasta dat iedereen zo betovert?
Misschien is het de combinatie van de sappige stukjes kip met de rijke, aromatische pesto. Of misschien is het de toevoeging van verse spinazie, die niet alleen zorgt voor een mooie groene kleur, maar ook een gezonde twist aan het gerecht geeft. Maar wat het echt afmaakt, is de room. Deze zorgt ervoor dat de saus zijdezacht en heerlijk romig is.
Ik herinner me de eerste keer dat ik dit gerecht maakte. Het was een doordeweekse avond en ik had geen zin om iets ingewikkelds te koken. Toch wilde ik iets speciaals op tafel zetten. Pasta pesto met kip leek de perfecte oplossing.
Met een paar simpele ingrediënten en wat basale kooktechnieken stond er binnen no-time een fantastisch gerecht op tafel. Het bleek een schot in de roos. Nu, jaren later, is het nog steeds een vaste waarde in mijn repertoire.
Het is een gerecht dat ik maak als ik vrienden over de vloer heb, of gewoon als ik mezelf wil verwennen met iets lekkers. Het mooie van pasta pesto met kip is dat het zowel snel als makkelijk te bereiden is, maar toch de indruk wekt dat je iets bijzonders hebt gemaakt. Als je dit gerecht nog nooit hebt geprobeerd, raad ik je sterk aan om het een kans te geven. Het zal je verrassen met zijn eenvoud en verrukkelijke smaak.
Pasta pesto met kip
Ingrediënten
- 400 g pasta bij voorkeur penne
- 2 kipfilets ongeveer 400 g, in stukjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode ui fijngehakt
- 200 g cherrytomaten gehalveerd
- 200 g verse spinazie
- 100 g groene pesto uit een potje
- 200 ml room
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Optioneel: pijnboompitten geroosterd, voor garnering
- Optioneel: verse basilicumblaadjes voor garnering
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en zet apart.
- Snijd de kipfilets in hapklare stukjes. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipstukjes toe en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan.
- Voeg de fijngehakte knoflook en rode ui toe en bak tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en bak nog eens 2-3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Giet de room toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de pesto toe en roer goed door.
- Voeg de gekookte pasta en de gebakken kip toe aan de pan met de romige pesto saus.
- Voeg de verse spinazie toe en roer tot deze net begint te slinken.
- Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.
- Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
- Garneer met geroosterde pijnboompitten en verse basilicumblaadjes, indien gewenst.
- Serveer direct en geniet van je romige pasta pesto met kip.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!