Pecanbroodjes

door Soumia

Mijn nieuwe verslaving: de pecanbroodjes (ook wel Danish genoemd). Deze broodjes zijn zo verslavend lekker, dat ik besloot om ze zelf te maken. Ze zijn zo simpel om te maken en binnen een handomdraai staan deze op tafel!

INGREDIËNTEN

  • 1 pakje bladerdeeg (vierkanten plakjes)
  • 100g pecannoten
  • 1 potje abrikozenjam
  • 2 eetlepels honing
  • snufje zout
  • 1 eidooier (om het deeg te bestrijken)
  • Extra gehakte pecannoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Hak de pecannoten fijn in een keukenmachine.
  • Voeg vervolgens de honing en zout eraan toe en mix totdat alles goed door elkaar is.
  • Plaats de vulling in een kom en zet opzij.
  • Neem 1 bladerdeegplakje en verdeel in het midden de pecanpasta (verticaal) in de vorm van een lange schijf.
  • Plaats een beetje abrikozenjam en gehakte pecannoten over de pecanschijf.
  • Snijd de bladerdeeg volgens onderstaande wijze (zie foto’s).
  • Vouw eerst de onderkant naar binnen en vlecht dan de zijkanten om en om over de vulling.
  • Werk zo alle broodjes af en plaats deze op een bakplaat (bekleed met bakpapier).
  • Bestrijk de broodjes vervolgens met de eidooier en strooi er een beetje gehakte pecannoten over.

  • Bak de broodjes op 200° voor 15 à 17min gaar of totdat deze mooi goudbruin worden.
  • Geniet!

You may also like

Laat een reactie achter