Penne all’arrabbiata

door Soumia

INGREDIËNTEN

  • 200g penne of een pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 250g tomatenblokjes (goede kwaliteit gebruiken, in dit recept gebruik ik “Elvea”)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100ml water (optioneel)
  • handjevol verse basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de fijngehakte knoflook aan toe. Bak dit voor een aantal minuten op een laag vuurtje totdat de knoflook glazig en een beetje bruin wordt.
  • Voeg daarna de chiliflakes toe en meng alles mooi samen.
  • Giet de tomatenblokjes en de tomatenpuree hieraan toe. Meng alles mooi samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de suiker toe en laat de saus voor 15min sudderen op een middelhoog vuurtje. Mocht de saus te dik zijn, dan voeg je er een beetje water aan toe.
  • Ondertussen kook je de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg wat verse basilicum toe aan de saus en giet daarna de gekookte penne bij de saus.
  • Meng alles mooi samen en laat het voor een 3tal minuten opwarmen in de saus.
  • Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en geniet!

STAPPENFOTO’S

 

You may also like

4 reacties

Ines 28 juli 2020 - 10:58

Hoeveel zout en peper raad je precies aan ? 1tl of een halve tl? Sorry, ik ben een leek 🙈

Reply
Soumia 9 augustus 2020 - 12:37

Hi Ines,

Je kan beginnen met een halve theelepel en daarna kan je het proeven en indien nodig meer toevoegen.

Liefs,

Sou

Reply
Kiara 23 augustus 2020 - 21:26

Hey! Voor hoeveel personen zijn je gerechtjes meestal? (Niet per se voor deze maar voor alle) groetjes

Reply
Soumia 16 september 2020 - 11:01

Hi Kiara,

Dit moet ik er inderdaad bij zetten want het verschilt per gerecht! Meestal is het voor 3 à 4 personen 🙂

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter