INGREDIËNTEN
- 200g penne of een pasta naar keuze
- 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel chili flakes
- 1 theelepel suiker
- zout en peper naar smaak
- 250g tomatenblokjes (goede kwaliteit gebruiken, in dit recept gebruik ik “Elvea”)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100ml water (optioneel)
- handjevol verse basilicum
- geraspte Parmezaanse kaas
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de fijngehakte knoflook aan toe. Bak dit voor een aantal minuten op een laag vuurtje totdat de knoflook glazig en een beetje bruin wordt.
- Voeg daarna de chiliflakes toe en meng alles mooi samen.
- Giet de tomatenblokjes en de tomatenpuree hieraan toe. Meng alles mooi samen.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Voeg daarna de suiker toe en laat de saus voor 15min sudderen op een middelhoog vuurtje. Mocht de saus te dik zijn, dan voeg je er een beetje water aan toe.
- Ondertussen kook je de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Voeg wat verse basilicum toe aan de saus en giet daarna de gekookte penne bij de saus.
- Meng alles mooi samen en laat het voor een 3tal minuten opwarmen in de saus.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en geniet!
STAPPENFOTO’S
4 reacties
Hoeveel zout en peper raad je precies aan ? 1tl of een halve tl? Sorry, ik ben een leek 🙈
Hi Ines,
Je kan beginnen met een halve theelepel en daarna kan je het proeven en indien nodig meer toevoegen.
Liefs,
Sou
Hey! Voor hoeveel personen zijn je gerechtjes meestal? (Niet per se voor deze maar voor alle) groetjes
Hi Kiara,
Dit moet ik er inderdaad bij zetten want het verschilt per gerecht! Meestal is het voor 3 à 4 personen 🙂
Liefs,
Soumia