Diner – January 25, 2023

Pindakaas cheesecake

Pindakaas cheesecake

Ik heb weer een waanzinnig lekkere cheesecake recept voor jullie klaarstaan. Deze no bake cheesecake bestaat uit 3 verrukkelijke lagen van pindakaas, chocolade en chocolade ganache, de ultieme zoete zonde!! Het is heel simpel om te maken en is verslavend lekker!

Pindakaas cheesecake

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

Voor de bodem:

  • 150 g biscuitkoekjes
  • 80 g gesmolten boter

Voor de eerste cheesecake laag:

  • 115 g chocolade gesmolten
  • 200 g roomkaas
  • 30 g poedersuiker gezeefd
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml slagroom opgeklopt

Voor de tweede pindakaas laag:

  • 200 g roomkaas
  • 60 g poedersuiker gezeefd
  • 85 g pindakaas lichtjes gesmolten
  • 60 ml slagroom opgeklopt

Voor de laatste chocolade laag:

  • 120 g chocolade
  • 110 ml slagroom

Ter decoratie:

  • Handjevol gehakte pindanoten

Instructies
 

Voor de cheesecake bodem:

  • Vet de springvorm in (20cm) en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Voeg hier vervolgens de gesmolten boter aan toe en meng alles goed samen.
  • Verdeel het koekenmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
  • Zet het gedurende 30minuten in de koelkast.

Voor de eerste cheesecake laag:

  • Breek de chocolade in stukken en smelt deze op een zacht vuur. Zorg ervoor dat je constant blijft roeren want chocolade kan snel verbranden. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, haal je deze van het vuur en zet opzij.
  • Plaats de roomkaas in een ruime kom en voeg hieraan de gezeefde poedersuiker en vanillesuiker aan toe. Mix deze kort (2min) met een handmixer of een garde totdat de roomkaas wat zachter is geworden.
  • Giet vervolgens de gesmolten chocolade erbij en mix alles weer kort samen. Meng vervolgens alles goed samen met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • In een aparte kom mix je de slagroom stijf samen met een eetlepel suiker.
  • Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de cheesecake mengsel en vouw deze voorzichtig doorheen de mengsel met behulp van een spatel. Het vouwen zorgt ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
  • Haal daarna je bakvorm met de cheesecakebodem uit de koeling. Giet de cheesecakemengsel over de bodem en verspreid deze gelijk met behulp van een lepel of spatel. Schud de bakvorm lichtjes zodat het mengsel gelijk verdeeld is.
  • Bedek deze met een plastiek folie en plaats deze vervolgens in de koeling voor één uur zodat de eerste laag een beetje opgesteven is.

Voor de tweede pindakaas laag:

  • Plaats de roomkaas in een ruime kom en voeg hieraan de gezeefde poedersuiker aan toe. Mix deze weer kort samen (2min) met een handmixer of een garde totdat de roomkaas wat zachter is geworden.
  • Giet vervolgens de lichtjes gesmolten pindakaas toe en mix alles weer kort samen. Meng vervolgens weeral alles goed samen met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • In een aparte kom mix je de slagroom stijf samen met een eetlepel suiker.
  • Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de cheesecake mengsel en vouw deze voorzichtig doorheen de mengsel met behulp van een spatel. Het vouwen zorgt ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
  • Wanneer de eerste cheesecake laag na een uur is opgesteven, voeg je de pindakaas laag erboven op. Verspreid deze gelijk over de eerste cheesecake laag. Schud de bakvorm weer lichtjes zodat het mengsel gelijk verdeeld is en je straks mooie lagen zal krijgen.
  • Bedek deze nogmaals met de plastiek folie en plaats deze vervolgens in de koeling om op te stijven (30min).

Voor de laatste chocolade ganache laag:

  • Breek de chocolade in stukjes en plaats deze in een kom.
  • Kook de room in een pan totdat deze bijna begint te koken (niet helemaal laten koken anders kan deze schiften). Wanneer het aan de zijkanten bubbeltjes begint te vormen dan is ie klaar.
  • Giet de hete room in de kom van de stukjes chocolade en laat het voor 3min staan. Meng deze vervolgens totdat de chocolade helemaal gesmolten is. De chocolade ganache is klaar!
  • Giet de ganache nu over de cheesecake en verspreid deze gelijk over de gehele bakvorm. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is door weeral de bakvorm lichtjes te schudden.
  • Plaats deze vervolgens in de koeling voor minimum 6u of een hele nacht.

Afwerking:

  • Ga voorzichtig met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en klik de bakvorm los.
  • Haal voorzichtig de bakpapier van de bodem af en plaats de cheesecake op een vlakke schaal of bord.
  • Werk de cheesecake af met de gehakte pindanoten.
  • Geniet!

Notities

Tips voor gegarandeerd succes:
De roomkaas dient op kamertemperatuur te zijn.
De slagroom die opgeklopt wordt, dient heel koud te zijn. Plaats de kom waarin je de slagroom opklopt, op voorhand in de koeling zodat deze ook koud is. Om het proces van het opkloppen te vergemakkelijken, kan je een zakje klopfix gebruiken.
De beste chocolade voor deze cheesecake is “ganache of fondantchocolade”. Ik gebruik het merk “Jacques” maar er zijn genoeg andere varianten.
Wens je de cheesecake hoger of lager te hebben, kan je voor een kleinere of grotere bakvorm kiezen. In dit recept gebruik ik een bakvorm van 20cm.
Zorg ervoor dat je bij het snijden van de cheesecake, telkens je mes schoonmaakt met een stukje keukenpapier of doekje, zo blijven de lagen mooi verdeeld en zal het niet gemengd worden met de chocoladelaag.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thoughts on “Pindakaas cheesecake

  1. 5 sterren
    Het maken van deze cheesecake neemt wat tijd in beslag, omdat je meerdere lagen hebt. Maar het is alle tijd waard!! Ik was best nieuwsgierig naar de combinatie en zag nog helemaal geen reactie onder het recept staan. Ik ben het toch gaan doen en daar ben ik heel blij!! Onwijs bedankt Soumia voor het delen van deze lekkere cheesecake. Deze ga ik vast nog vaker maken. Smaakt naar meer. Groetjes van een nieuwe fan. 😉

Laat een reactie achter

Rating recept