Pindakaas cheesecake

door Soumia

Ik heb weer een waanzinnig lekkere cheesecake recept voor jullie klaarstaan. Deze no bake cheesecake bestaat uit 3 verrukkelijke lagen van pindakaas, chocolade en chocolade ganache, de ultieme zoete zonde!! Het is heel simpel om te maken en is verslavend lekker!

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 150g biscuitkoekjes
  • 80g gesmolten boter

Voor de eerste cheesecake laag:

  • 115g chocolade, gesmolten
  • 200g roomkaas
  • 30g poedersuiker, gezeefd
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60ml slagroom, opgeklopt

Voor de tweede pindakaas laag:

  • 200g roomkaas
  • 60g poedersuiker, gezeefd
  • 85g pindakaas, lichtjes gesmolten
  • 60ml slagroom, opgeklopt

Voor de laatste chocolade laag:

  • 120g chocolade
  • 110ml slagroom

Ter decoratie:

  • Handjevol gehakte pindanoten

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cheesecake bodem:

  • Vet de springvorm in (20cm) en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Voeg hier vervolgens de gesmolten boter aan toe en meng alles goed samen.
  • Verdeel het koekenmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
  • Zet het gedurende 30minuten in de koelkast.

Voor de eerste cheesecake laag:

  • Breek de chocolade in stukken en smelt deze op een zacht vuur. Zorg ervoor dat je constant blijft roeren want chocolade kan snel verbranden. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, haal je deze van het vuur en zet opzij.
  • Plaats de roomkaas in een ruime kom en voeg hieraan de gezeefde poedersuiker en vanillesuiker aan toe. Mix deze kort (2min) met een handmixer of een garde totdat de roomkaas wat zachter is geworden.
  • Giet vervolgens de gesmolten chocolade erbij en mix alles weer kort samen. Meng vervolgens alles goed samen met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • In een aparte kom mix je de slagroom stijf samen met een eetlepel suiker.
  • Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de cheesecake mengsel en vouw deze voorzichtig doorheen de mengsel met behulp van een spatel. Het vouwen zorgt ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
  • Haal daarna je bakvorm met de cheesecakebodem uit de koeling. Giet de cheesecakemengsel over de bodem en verspreid deze gelijk met behulp van een lepel of spatel. Schud de bakvorm lichtjes zodat het mengsel gelijk verdeeld is.
  • Bedek deze met een plastiek folie en plaats deze vervolgens in de koeling voor één uur zodat de eerste laag een beetje opgesteven is.

Voor de tweede pindakaas laag:

  • Plaats de roomkaas in een ruime kom en voeg hieraan de gezeefde poedersuiker aan toe. Mix deze weer kort samen (2min) met een handmixer of een garde totdat de roomkaas wat zachter is geworden.
  • Giet vervolgens de lichtjes gesmolten pindakaas toe en mix alles weer kort samen. Meng vervolgens weeral alles goed samen met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • In een aparte kom mix je de slagroom stijf samen met een eetlepel suiker.
  • Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de cheesecake mengsel en vouw deze voorzichtig doorheen de mengsel met behulp van een spatel. Het vouwen zorgt ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
  • Wanneer de eerste cheesecake laag na een uur is opgesteven, voeg je de pindakaas laag erboven op. Verspreid deze gelijk over de eerste cheesecake laag. Schud de bakvorm weer lichtjes zodat het mengsel gelijk verdeeld is en je straks mooie lagen zal krijgen.
  • Bedek deze nogmaals met de plastiek folie en plaats deze vervolgens in de koeling om op te stijven (30min).

Voor de laatste chocolade ganache laag:

  • Breek de chocolade in stukjes en plaats deze in een kom.
  • Kook de room in een pan totdat deze bijna begint te koken (niet helemaal laten koken anders kan deze schiften). Wanneer het aan de zijkanten bubbeltjes begint te vormen dan is ie klaar.
  • Giet de hete room in de kom van de stukjes chocolade en laat het voor 3min staan. Meng deze vervolgens totdat de chocolade helemaal gesmolten is.  De chocolade ganache is klaar!
  • Giet de ganache nu over de cheesecake en verspreid deze gelijk over de gehele bakvorm. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is door weeral de bakvorm lichtjes te schudden.
  • Plaats deze vervolgens in de koeling voor minimum 6u of een hele nacht.

Afwerking:

  • Ga voorzichtig met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en klik de bakvorm los.
  • Haal voorzichtig de bakpapier van de bodem af en plaats de cheesecake op een vlakke schaal of bord.
  • Werk de cheesecake af met de gehakte pindanoten.
  • Geniet!

Tips voor gegarandeerd succes:

  • De roomkaas dient op kamertemperatuur te zijn.
  • De slagroom die opgeklopt wordt, dient heel koud te zijn. Plaats de kom waarin je de slagroom opklopt, op voorhand in de koeling zodat deze ook koud is. Om het proces van het opkloppen te vergemakkelijken, kan je een zakje klopfix gebruiken.
  • De beste chocolade voor deze cheesecake is “ganache of fondantchocolade”. Ik gebruik het merk “Jacques” maar er zijn genoeg andere varianten.
  • Wens je de cheesecake hoger of lager te hebben, kan je voor een kleinere of grotere bakvorm kiezen. In dit recept gebruik ik een bakvorm van 20cm.
  • Zorg ervoor dat je bij het snijden van de cheesecake, telkens je mes schoonmaakt met een stukje keukenpapier of doekje, zo blijven de lagen mooi verdeeld en zal het niet gemengd worden met de chocoladelaag.

 

 

 

You may also like

7 reacties

S 16 april 2019 - 09:00

Hoiii, ik heb gisteren de cheesecake gemaakt, maar de middenstuk is best romig nog. Het heeft een hele nacht in de koelkast gezeten. Kan het nog wel goedgaan? Ik heb alle stappen ook gevolgd..

Reply
Soumia 16 april 2019 - 14:19

Hii S,

Aahh wat jammer!
Meestal gebeurt dit wanneer de slagroom niet genoeg opgeklopt is of wanneer je een verkeerde roomkaas hebt gebruikt (weinig vetgehalte %) maar als je ziet dat het best romig blijft en niet vast wordt dan zou ik de cheesecake in de vriezer doen en dan wordt het wel een ijscake. Ook erg lekker!

Reply
Fatima 23 oktober 2019 - 10:35

Hey , mag ik weten welke roomkaas je gebruikt?

Reply
Soumia 25 oktober 2019 - 23:43

Hey Fatima, ik gebruik de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking) ..

Reply
Kathy Hembrecht 31 december 2019 - 10:40

Ik heb mascarpone gebruikt. We wachten het resultaat af… Dit is mijn verrassingstaart voor morgen 1.1.20…
Alvast bedankt voor het recept… Mijn zus en dochter gaan dit heerlijk vinden met het laagje pindakaas…
Groetjes, Kathy

Reply
Soumia 2 januari 2020 - 18:30

Hi Kathy,

Aaah klinkt heerlijk! Is het ondertussen gelukt? 🙂

Liefs,

Soumia

Reply
Kathy Hembrecht 22 april 2020 - 22:54

Hi Soumia,
Ja, hoor! De taart was een groot succes! Ikzelf vond hem ook subliem! (lust nochtans geen pindakaas).
Morgen (22.4.20) maak ik hem weer. Ik kijk er naar uit! Groetjes, Kathy

Reply

Laat een reactie achter