Pindakoekjes

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 500g bloem
  • 250g crème fraîche (zure room)
  • 1 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 300g pindanoten
  • 100g poedersuiker
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater of water

BEREIDINGSWIJZE

Voor het deeg:

  • Plaats de crème fraîche in een ruime kom. Zorg dat de crème fraîche op kamertemperatuur is en zacht is.
  • Voeg beetje voor beetje de bloem toe aan de crème fraîche. Meng deze goed samen totdat je een deeg verkrijgt.
  • Vorm het deeg tot een deegbal en dek deze af met plastiek folie. Laat het voor 1uur in de koeling.

Voor de vulling:

  • Rooster de pindanoten in een pan op een laag vuurtje. Je kan er ook voor kiezen om de pindanoten te roosteren in de oven.
  • Laat de pindanoten vervolgens volledig afkoelen.
  • Hak de pindanoten samen met het poedersuiker fijn in een hakmachine.
  • Plaats de gehakte pindanoten in een ruime kom en voeg hieraan het oranjebloesemwater of water aan toe. Meng alles goed samen. Het kan er kruimelig aan toe gaan maar doe je best om het goed te kneden totdat je er een balletje van kan vormen. Moest dit niet lukken, voeg dan extra water of oranjebloesemwater toe.
  • Vorm nu staafjes van ongeveer 5cm en plaats deze even opzij.

Voor het vormen van de pinda slofjes:

  • Verdeel het deeg in gelijke balletjes, evenveel dat als je pinda staafjes hebt. Dit kan voor iedereen verschillen, afhankelijk van de grootte van je pinda staafjes.
  • Strooi een beetje bloem op je werk en plaats hier 1 deegballetje.
  • Rol het deegballetje uit met behulp van een deegroller. Zo krijg je een mooi en dun deeg. Mocht je deegroller plakken aan het deeg, wrijf deze dan een beetje in met bloem.
  • Wanneer je het deegballetje hebt uitgerold, plaats je onderaan het deeg de staaf. Rol dan de staaf in met het deeg tot een lange deegrol (zie foto).
  • Snijd de uiteinde eraf met een mes. Snijd dan vervolgens gelijke en schuine stukjes van het deegstaaf. Zorg dat je niet te grote stukken snijdt tenzij je van grote koekjes houdt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin de gesneden koekjes op.
  • Doe dit voor de rest van je deegballetjes en pinda staafjes.
  • Plaats de koekjes in een voorverwarmde van 180° voor 15 à 18min. Dit kan verschillen voor elke oven.
  • De koekjesdeeg dient wit te blijven.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer je ze in een bewaardoos plaatst.
  • Serveer met een glaasje (munt)thee en geniet!

 

 

You may also like

Laat een reactie achter