Diner – January 25, 2023

Pittige kip curry met aardappelen

Pittige kip curry met aardappelen

Het leven kan je soms hard neerslaan maar sta oppp and curryyy on💪🏼😜
Hielp die motivational speech niet😅? Misschien helpt deze ultieme comfortfood dan wel: aardappeltjes en kip in een romige curry saus😍⠀⠀⠀⠀⠀
De saus maakt de aardappeltjes en kip zoooooo heerlijk zacht dat @zwitsalnederland het misschien in een flesje kan stoppen en een crème van kan maken😂. Would you buy it? 🙋🏻‍♀️🤭

Pittige kip curry met aardappelen

Ingrediënten
  

  • 500 g voorgekookte vastkokende! aardappelen (Jumbo)
  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 paprika fijngesneden
  • 1 halve aubergine in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel hot curry kruiden Jumbo
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • halve theelepel cayennepeper als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel roomkaas Lidl: grijze verpakking
  • 200 ml kookroom
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie

Instructies
 

  • Snijd de voorgekookte aardappelen horizontaal doormidden. Plaats ze in een ruime pot en kook ze voor ongeveer 20min volledig gaar.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met de olijfolie.
  • Voeg hieraan de ui, paprika en knoflook toe. Meng alles goed samen en laat het bakken totdat de ui en paprika glazig worden. Dit duurt ongeveer 4min.
  • Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe aan de pan en meng het geheel nog eens goed samen.
  • Strooi de hot curry kruiden en de gedroogde basilicum erbij, roer het samen en laat het bakken op een middelhoog vuurtje voor ongeveer 15min of totdat de kip goudbruin en gaar is. Als het een beetje droog wordt, voeg dan extra olijfolie toe.
  • Wanneer de kip gebakken is, voeg je de roomkaas toe. Meng het geheel samen en je merkt al dat het lekker romig wordt.
  • Giet daarna de kookroom erbij en laat het voor 3min opwarmen op een laag vuurtje.
  • Proef de saus en voeg indien nodig zout of peper toe.
  • Werk de saus af met de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Ondertussen zijn de aardappelen gaar. Plaats ze in een vergiet en zet ze terug in de ruime pot.
  • Giet de romige saus over de aardappelen heen en meng ze voorzichtig samen totdat de aardappelen volledig bedekt zijn met de saus.
  • Serveer samen met een frisse salade en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept