Pittige wok met garnalen

door Soumia

Afhaalwok is voor mij vaak de noodoplossing als ik geen tijd heb om iets te bereiden. Wat ik me gerealiseerd heb, is dat het zelf bereiden van een wok veel minder tijd kost dan een wok afhalen. Deze pittige wok met garnalen heb je binnen no-time op tafel getoverd, and home made is always best made!

INGREDIËNTEN

Voor de wok:

  • 300g scampi’s of garnalen
  • 1 pak woknoedels
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 ui, in sliertjes
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • Handjevol fijngehakte peterselie of koriander

Voor de saus:

  • 1 eetlepel sambal (als je van pittig houdt)
  • 100ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Voor de wok:

  • Verhit een wokpan (of ruime pan) met een beetje olijfolie. Voeg de garnalen toe en bak deze gaar.
  • Voeg erna de rode paprika, broccoli, ui en knoflook toe. Laat dit voor een aantal minuten bakken. De groenten dienen crunchy te blijven want het is uiteindelijk een wokgerechtje. Als je liever de groenten doorbakken wilt, dan laat je deze wat langer op het vuur.
  • Kook ondertussen de noedels gaar met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de noedels gaar zijn, plaats je deze in een vergiet.
  • Om te voorkomen dat de noedels aan elkaar plakken, voeg je er een beetje zonnebloemolie aan toe of was je deze onder koud water. Zet vervolgens opzij.

Voor de saus:

  • Plaats in een kom alle ingrediënten van de saus en meng alles goed samen.

Samenstelling wok:

  • Giet de saus over de garnalen en groenten. Meng alles mooi samen en laat deze koken totdat de saus dikker is geworden. Moest de saus te dik zijn, voeg dan een beetje water eraan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte noedels toe en meng alles mooi samen.
  • Serveer het gerecht in een kom of bord en strooi er een beetje sesamzaadjes over (optioneel).
  • Geniet!

You may also like

7 reacties

Sanae 7 juni 2019 - 07:35

Hoi hoi,

Ziet er heerlijk uit! Ik heb alleen een vraag. Gebruik je zoete of zoute sojasaus?

Reply
Soumia 7 juni 2019 - 13:07

Hi Sanae,

Ik gebruik hier de zoute sojasaus x

Reply
Nawal 4 maart 2020 - 15:09

Kan ik ook met kipfile maken

Reply
Soumia 4 maart 2020 - 22:04

Hi Nawal,

Ja dat kan zeker!

Reply
haifa 10 maart 2020 - 10:28

Ik zie op de foto champion en iets wat op sperzieboontjes lijkt. Maar deze ingrediënten zie ik niet terug op de lijst.. ben in de war hahah

Thanks voor het recept!

Reply
Saloua 30 mei 2020 - 09:09

Hoi soumia
Welke tomatenketchup gebruik jij?

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:30

Hi Saloua,

Je kan elke tomatenketchup hiervoor gebruiken, hier heb ik bijvoorbeeld van de tomatenketchup van de Lidl gebruikt.

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter