Ik was bang dat ik mijzelf ronddd ging eten met dit recept, dus heb ik mijn pizza voor de zekerheid een andere vorm gegeven🤭 Zie hier: de pizzabroodjes! 😱🤤
Neem zoveel je wil, genoeg zul je er niet van krijgen😋 Topping kun je altijd aanpassen naar jouw eigen smaak🥰. De smaak van pizza is nog nooit zo dichtbij en makkelijk geweest😏⠀⠀⠀
Bij wie staan deze pizzabroodjes vanavond op tafel?😍🍕

Pizza broodjes
Soumia Ik was bang dat ik mijzelf ronddd ging eten met dit recept, dus heb ik mijn pizza voor de zekerheid… Recepten Pizza broodjes European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250g bloem
- 1 eetlepel droge gist
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 160ml water
- 1 extra eetlepel zonnebloemolie
Voor de saus:
- 150ml tomatensaus (Heinz)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- groenten naar keuze (champignons, rode paprika, courgette, ui,..)
Voor de topping:
- 1 losgeklopt ei + 1 eetlepel melk
- geraspte mozarella
- groente naar keuze
- olijven
- gedroogde oregano
Bereidingswijze
Voor het deeg:
- Plaats de bloem in een kom en voeg de zout, droge gist, suiker en de gedroogde oregano hieraan toe. Meng dit even samen.
- Voeg vervolgens het water en de zonnebloemolie toe.
- Meng en kneed alles samen voor ongeveer 10min totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor het best een keukenmachine gebruiken.
- Het deeg zal na het kneden een beetje plakkerig zijn.
- Verwijder het deeg uit de keukenmachine en plaats het op je werkplek.
- Giet 1 eetlepel zonnebloemolie over het deeg en kneed het mooi samen. Je zult merken dat het deeg niet meer plakkerig is.
- Maak een grote bal van het deeg en plaats deze in een ruime kom.
- Dek het deeg af met plastiek folie en daarboven een theedoek. Laat deze voor ongeveer 1 uur rijzen of totdat het deeg verdubbelt is van volume.
Voor de saus:
- Meng alle ingrediënten van de saus in een kom en zet even opzij.
Voor het vormen van de broodjes:
- Plaats je gerezen deegbal op je werkplek.
- Vorm het deegbal tot een lange staaf en snijd deze in 9 gelijke stukken. Heb je liever kleinere broodjes dan kan snijd je meer stukken uit.
- Vorm daarna de 9 stukken deeg tot mooie ronde balletjes.
- Neem 1 bolletje deeg en duw deze rustig plat tot een cirkel. Dep je handen met zonnebloemolie zodat het deeg niet zal plakken.
- Verdeel de tomatensaus over het deeg (zorg dat je wat opening houdt bij de randen).
- Vervolgens plaats je de groenten en de geraspte mozzarella erop. Vul de broodjes met mate zodat je ze gemakkelijk kan dichtdoen.
- Vouw het deeg dicht en vorm deze tot een lang broodje.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin je gevormd broodje.
- Werk de rest van de deegballetjes op die manier af.
- Dek de broodjes af met een theedoek en laat ze vervolgens rijzen voor 15 à 20min.
- Smeer de broodjes in met 1 losgeklopt ei en verdeel de geraspte mozzarella over de broodjes.
- Plaats er nog de olijven, paprika bij en strooi de Italiaanse kruiden over de broodjes.
Voor het bakken van de broodjes;
- Bak ze voor 30 à 40min of totdat de broodjes goudbruin worden in een voorverwarmde oven op 180•.
- Verwijder ze daarna uit de oven en dek ze onmiddellijk af met een theedoek wanneer ze nog warm zijn. Zo blijven ze lekker zacht.
- Serveer en geniet!
STAPPENFOTO'S