Pizza ring

door Soumia

Als er iets waar ik gek op ben, is het wel pizza! Bij deze heb ik er mijn eigen draai aangegeven en zijn het heerlijke pizza hapjes geworden in de vorm van een ring. Hier kan ik enkel “yes I do” tegen zeggen haha want ze zijn zo schattig, super zacht en zo simpel om te maken! Het deeg en het sausje is hetzelfde als deze van mijn pizza recept.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 200g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125ml lauwwarme water

Voor de saus:

  • scheutje olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 1 half blikje tomatenblokjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • plakjes salami of suçuk
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak

Doe de bloem in een kom, doe hier de gist, zout, oregano en olijfolie bij. Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een soepel en zacht deeg krijgt. Laat het voor 30 minuten rusten onder een schone theedoek of plastiek folie zodat het kan rijzen.

Ondertussen kan je beginnen aan het sausje.

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg daar de ui en knoflook aan toe. Wanneer de ui zacht en glazig wordt, voeg je de gehakte tomaten, italiaanse kruiden, sambal en zout en peper naar smaak toe. Voeg na 5min de suiker toe. Wanneer je de saus zo’n 20 minuutjes op een zacht vuurtje hebt laten koken is ze klaar.

Vet je werkplek in met een beetje zonnebloemolie zodat het deeg niet zal plakken. Rol nu het deeg uit tot een cirkel. Snijd met behulp van een mes of een pizzasnijder de randen af zodat je een mooie rechthoek krijgt.

Verspreid dan het sausje bovenaan. Plaats vervolgens de salami erboven op en eindig met geraspte mozarella.

Met behulp van een mes of een pizza snijder maak je lange strookjes van het deeg. Vouw nu bovenaan het deeg over de topping en rol deze voorzichtig dicht.

Plaats deze nu op een bakplaat en vorm er een cirkel van en vouw de randen dicht.

Bestrijk het met een losgeklopt ei en strooi er nog een beetje geraspte mozarella overheen.

Nu kan de pizzaring de oven in. Laat hem ongeveer 20min bakken of totdat deze goudbruin wordt. De baktijd varieert voor elke oven.

Voor het serveren snijd je de ring in stukjes zodat het kleine hapjes worden en je zo kan dippen in de heerlijke saus naar jouw keuze! Laat het smaken!

You may also like

8 reacties

Jamila 6 juni 2017 - 17:48

Hi!! Je gebruikt bruschetta kruiden in je recepten maar kan deze nergens vinden. Ah en jumbo hebben het beide niet. Waar koop jij het? Wil het namelijk gebruiken voor de geoentenburger. Groetjes Jamila

Reply
sou 6 juni 2017 - 18:13

Heey Jamila, ik ken deze enkel als “italiaanse kruiden”. Deze heb ik van de carrefour in Belgie maar ik weet zeker dat Nederland ze ook heeft, alleen herinner ik me niet welke winkel 🙁

Reply
Esma 11 juni 2017 - 15:03

Sou dat ziet er echt lekker uit. Ik ben vandaag gan van jouw pagina geworden. Kan niet wachten om deze pizza te gaan uit proberen ? Een kleine vraagje: Wat voor saus heb je in de kom gestopt?

@jamila. De Ah verkoopt Italiaanse kruiden van het merk verstegen. Ik heb wel een keer bruschetta kruiden bij de xenos gekocht. Ik weet alleen niet of die het nogsteeds verkoopt.

Groetjes,
Esma

Reply
sou 11 juni 2017 - 16:59

ooh super leuk om te lezen, dank je wel lieve dame!<3 Dat is chilisaus hihi maar je kan natuurlijk serveren met elke saus die je graag wenst.

Reply
Thouria 23 juni 2017 - 15:10

Kan je ook kant en klaar deeg bijvoorbeeld gebruiken? Als je een snelle versie wil doen? X

Reply
sou 23 juni 2017 - 21:03

Heey Thouria,

Jaa zeker! Doe ik ook vaak wanneer ik gehaast ben haha.. x

Reply
Thouria 24 juni 2017 - 12:31

Haha jaa indd! Super handig voor el eid ook! ? Thanks

Reply
Lima 29 april 2019 - 23:44

Met wat kun je de salami/sucuk vervangen??

Reply

Laat een reactie achter