Kip quesadilla’s

door Soumia

Tijdens het weekend hebben we het allemaal erg druk of herstellen we net van een drukke week, toch? Daarom heb ik besloten om een snelle recept met jullie te delen die ik onlangs op mijn Instagram verhaal deelde.

Met dit recept kan je talloos variëren maar ik raad je echt aan om deze vulling te proberen omdat het werkelijk een genot is! Ik ben verliefd geraakt op Cajun kruiden, deze gebruik ik bijna voor elke kipgerecht! Het past perfect bij kip en ook bij garnalen. De cajun kruiden komen in dit recept perfect in stand met de zure room, echt heerlijk!

Dit recept is simpel, snel en heerlijk! Nu heb je geen excuus: je kunt dit weekend of doordeweeks druk blijven terwijl je geniet van heerlijke kip quesadilla’s!

BEKIJK HIER DE INSTRUCTIE VIDEO (1MIN):

INGREDIËNTEN

  • 1 pak tortilla (standaard/maïs/volkoren)
  • 2 kipfilet, klein gesneden
  • 1 rode of groene paprika, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel Cajun kruiden
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Handjevol fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels zure room/crème fraîche

* Ik gebruik geen zout in dit recept. De cajun kruiden bevatten namelijk al genoeg zout.*

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een pan en giet een beetje zonnebloemolie.
  • Voeg de paprika en wortel toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat ze zachter worden.
  • Voeg daarna de blokjes kip hieraan toe.
  • Kruid de kip met de cajun en peper, bak deze gaar.
  • Voeg de zure room en koriander toe. Roer alles mooi samen en laat het voor 2min bakken.
  • Plaats de kip vulling in een kom en laat even afkoelen.
  • Smeer een koekenpan in met een beetje zonnebloemolie.
  • Plaats een wrap in de pan op een laag vuurtje en verdeel er een handje vol geraspte kaas over.
  • Plaats dan het kip mengsel over de gehele wrap. Wees zeker niet zuinig met de vulling.
  • Bestrooi er nogmaals geraspte kaas over. De kaas wordt als lijm gebruikt om de quesadilla bij elkaar te houden.
  • Plaats vervolgens een wrap boven het mengsel. Druk deze zachtjes aan met je handen of een spatel.
  • Bak 3 minuutjes op een laag vuurtje en draai hem dan voorzichtig om met behulp van een deksel of een bord. (zie video)
  • Bak nog 2 à 3 min aan de andere zijde tot de quesadilla mooi goudbruin is.
  • Snijd de quesadilla in punten en serveer met jouw lievelingssausje.
  • Bestrooi eventueel met wat koriander.

 

 

 

 

 

 

8 reacties
11

You may also like

8 reacties

Musarat 15 september 2018 - 14:27

Hey sou,
Ziet er heerlijk uit!! Welke zure room gebruikje? Zou je foto kunnen plaatsen?

Reply
Soumia 17 september 2018 - 11:53

Hey!

Sorry voor de late reactie.. Helaas kan ik hier geen foto toevoegen, heb hier geen functie voor. De zure room is verkrijgbaar bij de Lidl in een blauw plastiek potje. Als je het niet kunt vinden, dan kan ik jou de foto eventueel mailen..

Reply
Karima 21 september 2018 - 08:01

Wat voor saus doe je erbij?of maak je die zelf?Groet Karima

Reply
Soumia 21 september 2018 - 11:47

Hey Karima,

De saus op de foto is samurai uit een potje maar je kan dit met elke saus naar keuze serveren.

Liefs,
Sou

Reply
Mariam 21 januari 2020 - 13:10

Love it. Heerlijk Allaahumma Baarik

Reply
Soumia 22 januari 2020 - 22:49

Aahw barak Allahoe fiks! x

Reply
as 30 april 2020 - 15:17

Oh lekker heb alles in huis behalve de zure room kan ik die ook weglaten. Heb wel kookroom…

Reply
Soumia 1 mei 2020 - 09:06

Hi, je kan 2 eetlepels kookroom toevoegen xx

Reply

Laat een reactie achter