Puddingbroodjes

door Soumia

Wat hou ik van bladerdeeg! Waarom? Omdat je er vanalles mee kunt maken, ideaal voor als je onverwachts bezoek krijgt en mocht ik ergens zin in hebben, kan ik het gelijk maken! Dus deze heb ik altijd in mijn vriezer liggen!

Onlangs heb ik deze schattige puddingbroodjes gemaakt voor mee te nemen op bezoek. Ze zijn zo simpel en staan binnen een handomdraai op tafel. En niet te vergeten hoe lekker ze smaken. Dit is absoluut het favoriete zoete hapje thuis!

Wat heb je nodig?

  • 1 pak bladerdeeg (vierkanten plakjes)
  • 4 potjes pudding (Lidl)
  • 1 losgeklopt ei
  • Poedersuiker
  • Aardbeien (optioneel voor te decoreren)

Neem een plakje bladerdeeg en snijd deze met een mes door het midden. Je hebt nu 2 rechthoeken. Vervolgens vouw je de bladerdeeg dicht. Druk dan even alle zijkanten dicht met een vork en werk zo de rest van de bladerdeeg af.

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk deze dan met een losgeklopt ei.

Bak de hapjes af voor 15 min of totdat ze mooi goudbruin worden op 200°.  Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Nu ga je de hapjes vullen met de pudding.

Ik heb gekozen voor pudding die je in potjes verkrijgt. Deze van de Lidl vind ik namelijk super lekker en smaakt exact hetzelfde als de banketbakkersroom van Dr Oetker. Dus daarom maak ik het nog gemakkelijker door deze te gebruiken!

Plaats de pudding in een spuitzak. Gebruik hiervoor een dun spuitmondje. Als je dat niet zou hebben kan je zelf het uiteinde van de spuitzak snijden met een schaar.

Neem het bladerdeeghapje erbij en maak een kleine inkeping aan de zijkant (met een mes). Vul het dan voorzichtig met de pudding. De puddingbroodjes horen wat zwaarder te zijn, zo weet je dat er genoeg pudding inzit.

Werk zo de rest af en bestrooi ze met poedersuiker. Plaats ze erna in de koelkast want ze moeten koud geserveerd worden. Als laatste kan je ze nog afwerken met stukjes aardbei. Deze puddingbroodjes neem ik zo vaak mee op bezoek en ze zijn telkens zo’n groot succes! Velen denken dat deze van de bakker komen dus dat is al een grote compliment vind ik. Maak deze ook en ik beloof je dat je super veel complimenten zult krijgen!

Eet smakelijk foodies!

 

You may also like

6 reacties

Pips 28 juni 2017 - 16:42

Van welk merk zijn deze toetjes .Kan ik in no bij de Lidl kijken
Mvg pips

Reply
sou 29 juni 2017 - 15:59

Hey Pips,

Op mijn snapchat en Instagramverhaal heb ik de verpakking van de pudding laten zien. Het is van het merk “milbona”.

Liefs,

Sou

Reply
H 13 mei 2019 - 13:22

Wat is je snap Soumia?

Reply
Soumia 14 mei 2019 - 23:40

Heyy!

Op dit moment maak ik helaas geen gebruik van Snapchat. Ik ben wel heel actief via mijn story’s op Instagram:
http://www.instagram.com/keukenvansou

xx

Reply
Najiba 11 juni 2019 - 12:00

Hoi. Welke Spuitzak gebruik jij?

Reply
Soumia 11 juni 2019 - 14:43

Hi,

Ik gebruik de wegwerp spuitzakken van de Wibra!

Reply

Laat een reactie achter