Quinoa salade met geroosterde zoete aardappel

door Soumia

Deze simpele quinoa salade met geroosterde zoete aardappel is de perfecte lunch voor alle dagen van de week. Quinoa is ook perfect geschikt om er vegetarisch mee te koken. Het is dé ideale maaltijd voor foodies die graag snel een evenwichtige maaltijd op tafel willen zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 zoete aardappel, gewassen, geschild en in blokjes gesneden (1cm).
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 250g quinoa
  • 1/2l water
  • gedroogde cranberries
  • handjevol fijngesneden koriander en peterselie
  • 1 eetlepel saladekruiden (Lidl)
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 eetlepel noten naar keuze (cashew, amandelen, etc.)

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroen of limoensap
  • 1 theelepel azijn
  • 1 eetlepel honing
  • snufje kaneel
  • snufje komijn
  • snufje cayennepeper (optioneel)
  • zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Voor de aardappelen:

  • Verwarm de oven voor op 200° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Plaats de gesneden zoete aardappel op de beklede bakplaat en giet er de olijfolie aan toe. Meng met behulp van je handen voorzichtig de olijfolie samen met de zoete aardappelen totdat ze helemaal bedekt zijn met de olie.
  • Kruid ze vervolgens met zout en peer en bedek de bakplaat met aluminiumfolie.
  • Bak de aardappelen voor 20 minuten of totdat deze gaar zijn.
  • Verwijder vervolgens de folie en laat ze rustig afkoelen.

Voor de quinoa:

  • Terwijl de aardappelen aan het bakken zijn, plaats je alvast een pan met kokend water. Kook hierin vervolgens de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Wanneer de quinoa gaar is, plaats je deze in een kom om af te koelen.

Voor de dressing:

  • Plaats in een kom alle ingrediënten van de dressing en meng alles mooi samen. Proef de dressing en voeg indien nodig, zout of limoen eraan toe.

Voor de salade:

  • Plaats in een grote kom, de zoete aardappelen, de gekookte quinoa, gedroogde berries, ui en peterselie/koriander toe.
  • Giet vervolgens de dressing over het geheel en meng alles voorzichtig samen.
  • Werk de salade af met de gehakte nootjes en geniet!

Tip:

  • Je kan de quinoa vervangen door een rijst naar keuze (bruine, basmati, etc.)
  • Vervang de zoete aardappelen met bloemkool of broccoli.
  • Voeg er extra groenten aan toe zoals tomaten, mais etc.

 

You may also like

Laat een reactie achter