Rafaello toetje

door Soumia

Weekend of geen weekend, een toetje kan er bij mij altijd in! En de weegschaal zal ik dan ook even vermijden haha. Dit Rafaello toetje is gewoonweg HEERLIJK! Een smaakbom van aardbei en rafaello, echt een ideaal toetje waar je menig harten mee zult veroveren. En het is zoals altijd, super simpel om te maken!

Wat heb je nodig?

  • 250g mascarpone
  • 100g kokosbiscuit koekjes (Lidl)
  • 200ml opgeklopte slagroom
  • 100g witte chocolade
  • 100g aardbeien
  • 8 fijngehakte Rafaello’s
  • Extra aardbeien en rafaello’s voor decoratie

Je begint eerst met het verkruimelen van de biscuitkoekjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken of je kan in een afsluitbare zak de koekjes slaan met een deegroller totdat alle koekjes verkruimeld zijn. Doe de biscuitkruimels dan in een aparte kom en zet deze aan de kant.

Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt. Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de opgeklopte slagroom, stukjes aarbei en de gehakte Rafaello’s toe.

Smelt de witte chocolade en laat deze afkoelen. Voeg deze vervolgens toe aan de mascarpone/aardbei mengsel. Plaats het dan zeker 15min in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven.

Neem de glazen erbij waarin je het toetje zal samenstellen. Zelf heb ik een ijslepel gebruikt om de glazen mee te vullen. Echt super handig om de glazen mee te vullen! Je kan natuurlijk ook een lepel gebruiken.

Begin eerst met een laagje (1 eetlepel ongeveer) van de biscuitkruimels, daarna het mascarpone-aardbei mengsel. Als laatste plaats je er een toefje slagroom, halve aardbei en Rafaello bovenop.


Plaats de toetjes voor minimum 4 uur in de koelkast maar ik raad je echt aan om ze de hele nacht in de koeling te laten want het smaakt dan echt veel beter de volgende dag!

You may also like

7 reacties

Laila 2 juni 2017 - 13:01

Salam aleykoum,

Moet je de slagroom eeerst opkloppen en dan pas samen doen met de mascerone toch? Of begrijp ik het verkeerd?

Reply
sou 2 juni 2017 - 18:40

Wa alaykoum salaam Laila,

Inderdaad, je moet eerst de slagroom opkloppen en dan samen doen.. Laat het alvast smaken!

Reply
Laila 3 juni 2017 - 07:47

Choukran hbiba, en hoeveel toetjes haal je uit dit recept?

Reply
Najlai 2 september 2017 - 06:13

Voor hoeveel toetjes is dit recept? Soukran

Reply
sou 5 september 2017 - 11:22

Hallo Najlai,

Dit recept is voor 5 personen. Hangt ook af van de glazen die je gebruikt.

Liefs,

Soumia

Reply
Emine 15 mei 2019 - 09:53

Hey Sou,

Wat zou er gebeuren als ik de mascarpone en de slagroom samen zou opkloppen i.p.v. na het opkloppen van de slagroom bij elkaar te voegen?😁

Reply
Soumia 15 mei 2019 - 10:36

Hii Emine,

Ohh dat kan ook gewoon! Kan
helemaal niks verkeerds mee gebeuren❤️

Reply

Laat een reactie achter