Raffaello cheesecake

door Soumia

Wow, de temperaturen blijven maar dalen. Maar het komt allemaal goed, want het vakantieseizoen (lees kerstvakanties) is om de hoek en we zullen straks lekker kunnen liggen voor de tv met een warme deken en onze elastische broek! Want dat is waar bankhang vakanties voor zijn, vind je niet? Heb ik zo juist een nieuw woord uitgevonden ‘bankhang vakanties?” lol. Wat dacht je ervan om dit lekkers te bakken voor de gezelschap?

Deze Rafaello cheesecake is zo eenvoudig om te bereiden en is op zichzelf het perfecte genot!  Ik heb al een lijstje van cheesecakes gepost op mijn blog (Kinder Bueno, Ferrero Rocher etc.) maar velen merkten op dat er nog 1 belangrijke ontbrak en dat is de Rafaello cheesecake!! De kokossmaak is heel subtiel en de cheesecake is ook niet zo machtig. MAAK DIT en GENIET ervan!!

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 250g biscuit koekjes
  • 150g gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 500g roomkaas
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 170g geraspte kokos
  • 200g gecondenseerde melk of gesmolten witte chocolade (2 opties)
  • 6 rafaello’s grofgehakt

Voor de topping:

  • 200ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • rafaello bonbons ter decoratie
  • Handjevol gehakte amandelen/hazelnoten/nougatine
  • Handjevol extra geraspte kokos

BEREIDINGSWIJZE

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
  • Verdeel de koekjeskruimels en plaats ze aan de onderkant van de bakvorm van 20cm (plaats bakpapier op de bodem van je vorm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of tot het klaar is voor gebruik.

Voor de vulling:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker. Mix deze kort samen met een handmixer of een garde.
  • Voeg vervolgens de geraspte kokos en gecondenseerde melk (of gesmolten witte chocolade) toe. Mix alles mooi kort samen.
  • Als laatste voeg je de grofgehakt rafaello’s toe en meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Dek de cheesecake met een plastiek folie af.
  • Plaats vervolgens de cheesecake (laat deze in de bakvorm) in de koeling voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden).

Afwerking (naar wens):

  • Ga met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en haal deze voorzichtig uit de bakvorm.
  • Strooi geraspte kokos over de bovenkant van de cheesecake.
  • Klop vervolgens de slagroom samen met de suiker stijf. Plaats deze in een spuitzak en spuit toefjes op de cheesecake.
  • Strooi de gehakte amandelen/hazelnoten/nougatine in het midden van je cheesecake.
  • Als laatste plaats je een rafaello bonbon op elk slagroomtoefje.

 

You may also like

7 reacties

Hasnake 30 december 2018 - 18:19

Salaam, welke roomkaas gebruik je? Bedoel je monchou?

Reply
Soumia 1 januari 2019 - 10:59

wa alaykoum salaam,

Nee de gewone roomkaas van de Lidl (grijze verpakking)

Reply
HisQueen 16 oktober 2020 - 15:09

Salam!

Zou ik hier ook kleine van kunnen maken? En hoeveel komen er dan uit?

Verder wilde ik vragen of er een standaard no bake cheesecake recept is, waar ik dus elke keer iets anders bij kan toevoegen.
Ik wil namelijk verschillende smaken maken, maar als het kan niet elke keer een compleet ander recept gebruiken.

Alvast bedankt! ♡

Reply
Seyma 22 november 2020 - 23:44

Het is een no bake cheescake?

Reply
Soumia 5 januari 2021 - 14:25

Hi Seyma,

Klopt, dit is een no Bake cheesecake

Reply
Elisa 8 juli 2021 - 14:38

Welke diameter van springvorm heb je gebruikt?

Reply
Soumia 21 juli 2021 - 10:49

Hi Elisa,

Ik heb hier een diameter van 22cm gebruikt.

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter