0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Raib (Marokkaanse yoghurt)

Raib (Marokkaanse yoghurt)

Zeg me alsjeblieft niet dat je Marokkaanse ‘Raib’ niet lekker vindt…. yo’ghurttt my feelings als je dat zegt..

Want wie houdt er nou niet van Raib?! Dit voortreffelijke gerecht is een Marokkaanse homemade yoghurt en een nostalgie voor velen. Als er iets is waar je mij voor wakker kunt maken, dan is dat dit recept wel. Heerlijk als toetje en lekker te combineren met vers fruit zoals granaatappel🤤

Wat Raib zo bijzonder maakt, is die fluweelzachte textuur en de subtiele, frisse smaak die je meteen doet denken aan zomerse dagen in Marokko. Het is makkelijk te maken en kan zowel romig zoet als licht zuur worden geserveerd, afhankelijk van je voorkeur.

Of je het nu puur eet of met een laagje honing en noten afmaakt, elke hap brengt je dichter bij een stukje Marokkaanse traditie.

Raib (Marokkaanse yoghurt)

Raib (Marokkaanse yoghurt)

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 200 g vanille Danone Activia yoghurt 2 potjes
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 l melk

Instructies
 

  • Plaats de yoghurt in een ruime kom en voeg hieraan de suiker en de vanillesuiker.
  • Mix alles samen met behulp van een garde.
  • Voeg daarna 500ml melk toe en meng alles weer samen met de garde. Zet de kom even opzij.
  • Verhit vervolgens een kleine pan met de resterende 500ml melk. Breng deze aan de kook en haal het vervolgens van het vuur.
  • Voeg de verhitte melk (via een zeef) toe aan de yoghurt-melk mengsel die je zonet opzij hebt gelegd. Voeg al roerend de hete melk toe.
  • Verdeel het mengsel met behulp van een pollepel of maatbeker in glazen. Dek daarna de glazen af met plastiek folie.
  • Neem een bakplaat erbij en plaats hierop de glazen die je gevuld hebt.
  • Dek ze daarna af met een dekentje. Zorg dat deze dik genoeg zodat de raib (Marokkaanse yoghurt) goed kan opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 60*. Zodra de oven 60° temperatuur bereikt, schakel je de oven weer uit.
  • Plaats dan de bakplaat met de glazen in de oven (afgedekt met het dekentje). Sluit de deur van je oven en laat de glazen voor een nachtje in de oven. Zorg dat je de oven absoluut niet open doet, de warmte moet er namelijk in blijven zodat het kan opstijven.
  • Plaats de volgende dag de glazen in de koelkast voor minimum 4uur. Hoe kouder ze zijn, hoe lekkerder ze zullen smaken.
  • Traditioneel wordt de raib zo gegeten. Ik heb ze nog afgewerkt met granaatappel (optioneel).
  • De traditionele raib is niet heel erg stevig dus de raib zal wat aan de romige kant zijn, heerlijk!
  • Serveer het koud en geniet ervan!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

1 gedachte over “Raib (Marokkaanse yoghurt)

Laat een antwoord achter

Rating recept