Diner – January 25, 2023

Raibi Jamila toetje

Raibi Jamila toetje

Dit volgende recept plaats ik vanuit de gevangenis🔒… ik heb namelijk de wet wapens en munitie overtreden met deze granaaaatappel Raibi Jamila toetje💣🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Is geen straf hoorrr ⚖, dit recept is toch levenslang genieten🤭😋. De heeerlijke Raibi Jamila toetje met verse granaatappel pitjes voor die crunch is echt absurd lekker😱🤤. Raibi Jamila is een yummyy yoghurt drankje en een jeugdsentiment voor vele Marokkanen🤗

Raibi Jamila toetje

Ingrediënten
  

Voor de koekjesbodem:

  • 150 g biscuitkoekjes of koekjes naar keuze
  • 75 g gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 500 g mascarpone op kamertemperatuur
  • 140 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml opklopbare slagroom koud
  • 85 ml Raibi Jamila
  • 1 theelepel granaatappel siroop
  • 1 verse granaatappel
  • 50 g pistaches grofgehakt

Instructies
 

Voor de koekjesbodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en giet deze geleidelijk toe aan de verkruimelde koekjes. De verhouding van koekjeskruimels en gesmolten boter kan verschillen naargelang het soort koekje je gebruikt. Voeg daarom beetje bij beetje de gesmolten boter toe totdat je de juiste structuur verkrijgt.
  • Mocht je koekjesbodem te nat zijn, dan kan je er extra koekjes bij verkruimelen. Mocht het te droog zijn dan kan je er nog gesmolten boter bij gieten.
  • Zet in een kom even opzij.

Voor de vulling:

  • Haal de mascarpone aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt en op kamertemperatuur is.
  • Schep de mascarpone in een kom. Voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en opklapbaar is (minimum 35% vetgehalte). Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Voeg de Raibi Jamila en de granaatappelsiroop aan het beslag toe. Mix het even kort samen met de handmixer of met een garde.
  • Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
  • Plaats het beslag vervolgens in een spuitzak (optioneel).
  • Neem je serveerglazen erbij en begin met 1 à 2 eetlepels van de gemalen koekjes.
  • Spuit het beslag in de glazen. Mocht je geen spuitzak hebben kan je het ook met een lepel scheppen in de glazen. Een spuitzak zorgt voor een nette afwerking.
  • Maak de bovenkant glad met een lepeltje.
  • Verdeel vervolgens granaatappel en grof gemalen pistaches op de bovenkant.
  • Plaats de toetjes in de koelkast voor minimum 6u. Ik raad aan om ze de hele nacht in de koelkast te houden, zo smaken ze veel beter!
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thoughts on “Raibi Jamila toetje

  1. Dag Soubia,

    Ik heb een vraagje maar eerst mijn complimenten voor jouw mooie site met heerlijke foto’s!
    Voor hoeveel personen is dit toetje?
    Vriendelijke groet, Deborah

Laat een reactie achter

Rating recept