Red Velvet cakes

door Soumia

Get ready for this! Redvelvet cake is al een lange tijd zo’n hype en vandaag besloot ik om mijn eigen draai eraan te geven. Het is echt HEERLIJK  geworden! Lekkere, luchtige redvelvet cakes met een zeer romige topping! Hier kan je gewoon geen nee op zeggen! Let’s get started!

Wat heb je nodig?

  • 3 eieren
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200g bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel azijn (optioneel)
  • 100ml zonnebloemolie
  • 170 ml melk
  • snufje zout
  • 1 theelepel rode kleurstof

Voor de crèmevulling:

  • 250g mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 250ml slagroom

Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker. Het moet een schuimig, lichtgele beslag worden.

 

Voeg hierna de zonnebloemolie, melk en azijn aan toe.Mix dit voor ongeveer een minuut.

Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg het zout toe en meng het beslag met een spatel totdat alle droge ingrediënten zijn opgenomen.

Voeg als laatste de rode kleurstof toe en meng dit goed samen totdat je een mooi rood beslag krijgt.

Giet het beslag in een bakvorm die je invet met boter en 1 eetlepel bloem.Leg het in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 40min totdat deze gaar en mooi goudbruin is.

Ondertussen kan je beginnen aan de vulling.

Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt. Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de opgeklopte slagroom en suiker hieraan toe. Meng alles goed samen met een spatel.  Dek de kom af en laat deze voor zeker 15min in de koelkast opstijven.

Haal de cake uit de vorm en snijd de zijkanten van de cake af zodat je mooie afgewerkte randen krijgt. Gooi deze niet weg want deze gaan we verkruimelen en op de topping gebruiken.

Snijd vervolgens de cake voorzichtig doormidden. Je kan hiervoor een taartzaag gebruiken (super handig) of een lange broodmes.

Neem dan de vulling erbij en schep hier ongeveer 2 eetlepels van in een kommetje. Zet deze even aan de kant want die zal je nodig hebben voor de topping.

Bestrijk de rest van de vulling met behulp van een spatel op de eerste laag van de cake. Pak vervolgens de tweede laag cake en plaats deze op de room. Druk de cake dan voorzichtig aan.

Neem dan het kommetje van de vulling die je aan de kant hebt gezet. Bestrijk deze helemaal over de bovenkant van de cake. Als laatste bestrooi je er de resterende verkruimelde cake over.

Plaats dan de cake voor minstens een half uur in de koelkast. Ik vind ze persoonlijk de volgende dag veel lekkerder smaken! Snijd de cake dan in mooie vierkanten wanneer je deze gaat serveren!

Super, lekkere en simpele redvelvet cake! Gisterenavond had ik deze geserveerd voor mijn bezoek en ze vonden het super lekker. Als je gasten onmiddellijk pen en papier erbij nemen voor het recept dan weet je al genoeg haha! Lieve Cuisine van Oum Yassine is mijn inspiratie geweest voor deze heerlijke cakes! <3

 

 

You may also like

9 reacties

Sou 22 mei 2017 - 12:22

hoi!

van waar heb je de bakblik, en bedankt voor je recept!
liefs,

Reply
sou 22 mei 2017 - 15:06

Hey Souad,

De bakblik is van de Hema. Graag gedaan! <3

Reply
Sou 24 mei 2017 - 08:07

oh ja staat er op zie ik nu hahaha
dankje!

Reply
Senna 23 mei 2017 - 15:21

ziet er goed uit. Hoe groot is je bakblik???

Reply
sou 23 mei 2017 - 20:25

Dank je wel lieve meid! De bakblik is 35 x 24 cm

Reply
Fatima 11 oktober 2017 - 19:49

Salam meid
Wat bedoel je met opgeklopte room?
Alvast bedankt voor je antwoord.

Reply
Soumia 17 oktober 2017 - 13:28

Wa alaykoum salaam lieverd,

Ik bedoel hiermee de room waarmee je slagroom maakt dus de ongeklopte room. Ik heb het even aangepast x

Reply
Zahira 20 december 2017 - 17:17

Ziet er goed uit! Waar heb je de kleurstof vandaan? Bij mij wordt het helaas niet snel zo rood van kleur..

Reply
Soumia 25 december 2017 - 13:39

Dank je wel! Ik was ook een lange tijd aan het zoeken naar een kleurstof met veel pigment en deze heb ik eindelijk gevonden in een tuinwinkel Aveve. Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen!

Reply

Laat een reactie achter