– Hoofdgerechten-
Rijst met kip cheddar en boursin
Photography by sihamdaily.nl
Rijst met Kip, Cheddar en Boursin: Mijn Ultieme Comfort Food
Soms heb je gewoon behoefte aan een bord vol warmte en comfort, toch? Voor mij is dat deze romige rijst met kip, cheddar en Boursin. Dit gerecht is als een culinaire knuffel en zet je meteen in een goed humeur, waardoor je direct gaat stralen. Perfect voor die drukke dagen, waarop je alleen maar wilt relaxen met een bordje troosteten.
Wat maakt dit recept zo lekker?
De eenvoud! Je hebt geen ingewikkelde technieken of exotische ingrediënten nodig. Het begint allemaal met malse stukjes kipfilet, gekruid met je favoriete kipkruiden. Zodra de kip in de pan ligt te sissen samen met ui en knoflook, vult de keuken zich met een onweerstaanbare geur. De ster van dit gerecht? Dat is zonder twijfel de Boursin. Deze romige, kruidige kaas geeft de saus zoveel smaak en een heerlijke, zijdezachte textuur. Kun je geen Boursin vinden? Geen stress! Een goede roomkaas werkt ook prima.
Meer groenten? Altijd een goed idee!
Wil je wat extra kleur en vitamines toevoegen? Een handje spinazie is mijn go-to. Het slinkt mooi in de saus en geeft een frisgroene touch. Ook courgette of paprika passen er perfect bij en zorgen voor een lekkere bite. Zo maak je dit gerecht helemaal naar je eigen smaak.
Afmaken met een frisse touch
Voor ik het gerecht serveer, strooi ik altijd wat verse koriander of peterselie eroverheen. Dit geeft een verrassende frisheid en maakt het plaatje compleet. En geloof me, als je eenmaal die eerste hap neemt, ben je verkocht. Of je nu geniet in je eentje op de bank of het gerecht deelt met vrienden: dit recept voelt altijd als een feestje.
Dit recept is comfortfood op z’n best en een echte lifesaver na een lange dag. Waar wacht je nog op? Tijd om de keuken in te duiken en jezelf (of je gezelschap) te verwennen met dit heerlijke gerecht!
Rijst met kip cheddar en boursin
Ingrediënten
- scheutje zonnebloemolie
- 300 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 theelepel kipkruiden
- zout en zwarte peper naar smaak
- 1 ui versnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 g Boursin knoflook & kruiden
- 400 ml heet water
- 1 blokje kip-of groentenbouillon
- 200 g verse spinazie
- 400 g gekookte basmati rijst
- 2 eetlepels geraspte cheddarkaas
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Extra: geraspte cheddar + geraspte mozzarella
- 1 theelepel verse koriander fijngehakt
Instructies
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bestrooi ze met de kipkruiden, zout en zwarte peper naar smaak.
- Bak de kip samen met de versnipperde ui in de pan. Laat de kip in ongeveer 5-7 minuten goudbruin worden en gaar bakken.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan met kip en ui. Bak dit nog een minuut mee tot de knoflook geurig is.
- Voeg de Boursin toe aan de pan en laat deze smelten terwijl je roert.
- Giet het hete water erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Roer goed tot het bouillonblokje volledig is opgelost. Voeg daarna ook de spinazie toe.
- Laat de saus op middelhoog vuur een beetje inkoken, tot deze net minder dan de helft is ingekookt.
- Voeg de gekookte basmati rijst toe aan de pan en roer goed door zodat de rijst volledig bedekt is met de ingekookte saus.
- Voeg de geraspte cheddar en Parmezaanse kaas toe en roer door de rijst. Laat het geheel 2-3 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed mengen.
- Strooi de extra geraspte cheddar en mozzarella over het gerecht.
- Zet de pan op laag vuur en dek af met een deksel. Laat het nog 5min staan zodat de kazen kunnen smelten.
- Bestrooi het gerecht met de fijngehakte verse koriander voor serveren.
- Serveer het gerecht warm, direct uit de pan.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!