Diner – January 25, 2023
Rijst met kip in een zoetzure saus
Rijst met kip in een zoetzure saus
De combinatie van kip in een zoetzure saus met rijst is echt super lekker. De stappen voor dit recept kun je op één hand tellen dus waar wacht je nog op?!
Rijst met kip in een zoetzure saus
Ingrediënten
- 250 g rijst langekorrelrijst of basmati
- 250 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 ui fijngesneden
- 1 rode paprika fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
- 1 theelepel cayenne poeder of chili poeder
- 1 bouillonblokje kip of groenten
- zout en peper naar smaak
- 100 ml tomatensaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- handjevol verse fijngesneden koriander/peterselie
Instructies
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie.
- Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg hieraan de cayennepeper toe. Meng alles goed samen.
- Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olijfolie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
- In dezelfde pan voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij.
- Voeg daarna de tomatensaus en de ketjap manis toe. Meng alles goed samen.
- Laat het voor 10min op een middelhoog vuurtje koken. Je zult merken dat de saus romiger en dikker wordt.
- Werk daarna de saus af met de fijngehakte koriander/peterselie.
- Serveer het met de rijst en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Snel klaar, heerlijk recept!
Jaaa he 🙂
very good!