Romige aardappelschotel met broccoli en kip

door Soumia

Deze aardappelgratin wat lekker romig is door boursin & melk, gevuld met broccoli & kip en afgedekt met gesmolten mozarella kaas is gewoon heeeerlijk😍! De beschrijving alleen al vrolijkt je weer op😊

INGREDIËNTEN

  • 2 pakjes voorgekookte aardappelschijfjes (800g totaal)
  • 1 broccoli, gesneden in grote stukken
  • 1 rode of groene paprika, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 pakje = 240g Boursin Cuisine  (tomaat mediterrane kruiden)
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 100ml melk
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel cayennepeper (als je van een beetje pit houdt)
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 3 handjes vol Mozarella kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de ui, paprika en knoflook toe.
  • Wanneer de ui en paprika glazig zijn, voeg je de broccoli en kip in de pan. Bak deze voor ongeveer 8min of totdat de kip bijna gaar is.
  • De broccoli hoort een beetje knapperig te zijn. Heb je liever zachte broccoli? Kook deze dan eerst gaar in kokend water voordat je het toevoegt aan de rest.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de boursin toe en meng alles mooi samen. Laat even sudderen voor 2min.
  • Giet vervolgens de melk toe en laat het nogmaals sudderen voor 3min ongeveer. Voeg de cayennepeper en de fijngehakte peterselie/koriander als laatste toe en meng alles goed samen.
  • Plaats ondertussen de aardappelschijfjes in een ruime kom.
  • Haal dan de pan van de kip en groenten van het vuur en giet deze over de aardappelschijfjes.
  • Meng alles goed samen totdat de aardappelen helemaal bedekt zijn met de mengeling (zie foto’s).
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en giet het aardappelmengsel in de schaal. Verspreid het gelijk met behulp van een spatel of lepel.
  • Verdeel een beetje van de kaas over de hele schotel en dek het af met aluminiumfolie.
  • Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde van 200° in de oven voor ongeveer 35min of totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Na 20min baktijd haal je de aluminiumfolie eraf en voeg je nog extra geraspte kaas toe.
  • Laat het voor de laatste 15min bakken op de grillstand zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
  • Serveer het met een frisse salade en geniet!
13 reacties
8

You may also like

13 reacties

Nora 9 april 2019 - 18:52

Salaam aleikoum,
Bedankt voor je prachtige en eenvoudig recept.
Nu weet ik wat klaar te maken voor morgen,inshallah.
Echte comfort-food! 🙂

Reply
Soumia 11 april 2019 - 17:50

Wa alaykoum salam Nora,

Aahh super lief! Ik ben blij dat ik jou kan inspireren!! 🙂

Liefs,
Soumia

Reply
Nadia 30 april 2019 - 17:36

Salaam ,

Kan ik de Boursin cuisine vervangen of weglaten ?

Reply
Hanan 4 mei 2019 - 21:06

oh super blij om jouw blog tegen te komen! bedankt hiervoor.

Reply
Soumia 5 mei 2019 - 18:24

Aaah welkom lieve Hanan!

Ik hoop dat ik je kan inspireren met mijn recepten!

Liefs,

Soumia

Reply
Gihan 24 mei 2019 - 09:40

Salaam,
Ziet er heerlijk uit!
Ik wil dit vandaag maken maar voor hoeveel personen is dit?

Chokrane

Reply
Soumia 28 mei 2019 - 14:41

Wa alaykoum salam Gihan,

Sorry voor mijn late reactie! Dit recept is voor 4 à 5 personen ongeveer (afhankelijk van de grootte van je porties).

Liefs,

Sou

Reply
Nur 30 mei 2019 - 15:38

Salam!

wat kan ik gebruiken ipv Boursin cuisine? Want je hebt tomaat mediterraan niet meer…

Reply
Nabila 13 juni 2019 - 14:06

Ik volg jou recepten ze zijn zo lekker erg bedankt

Reply
Soumia 14 juni 2019 - 10:34

Aaah dank je wel Nabila, ik ben blij dat je ervan geniet!

Reply
Charlotte 2 september 2019 - 12:17

Hoi, kan de Boursin vervangen worden door iets anders?

Reply
Sandhiya Boedhoe 1 september 2020 - 10:51

Hoi kan je de Boursin vervangen?

Reply
Soumia 16 september 2020 - 10:58

Hi,

Die kan je vervangen door roomkaas maar je kan ook andere soorten Boursin smaken gebruiken. Ik vind dat dit net die extra smaak aan dit gerecht toevoegt.

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter