Romige macaroni salade

door Soumia

💯Succesverhaal: Ooit eens koolhydraatarm begonnen.. en nu is het een self-made rijke pasta salade🤭😍 #startedfromthebottom⠀⠀

Deze suuuper romige pasta salade is rijk aan allerlei smaken🤤. Een heerlijke keuze van groenten, de lekkerste sausjes en precies de juiste kruiden maakt het tot de lekkerste mix ever😱😋
Dit recept laat zien dat succes heel simpel kan zijn 💯 Daarna kun je eindelijk tegen jezelf zeggen: ‘I made it!😏’. Maak jij het?😋

⠀⠀⠀⠀

INGREDIËNTEN

Voor de salade:

  • 300g macaroni
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • handjevol fijngehakte selder
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • 3 eetlepels maïs (uit blik)

Voor de dressing:

  • 50 ml zonnebloemolie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel sriracha mayonaise (verkrijgbaar bij de Jumbo of de toko’s)
  • halve theelepel cayenne
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng een pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de pasta gaar is, doe je deze in een vergiet.  Spoel de pasta met koud water zodat deze niet verder zal koken. Doe er daarna een beetje zonnebloemolie, meng het samen  zodat het niet blijft plakken.
  • Plaats de pasta in een kom en voeg de rode ui, selder, wortel en maïs toe.
  • Plaats alle ingrediënten van de dressing in een kom en meng alles goed samen.
  • Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles weer goed samen.
  • Plaats het in de koeling, pasta salades kan je het best lekker koud eten.
  • Serveer en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter