Romige oreo toetje

door Soumia

Jezelf gelukkiger maken binnen 3 seconden? Hoe toetje dat nou?🤭😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ga jullie blij maken met dit romige Oreo toetje! 🤤😍 So much happiness in a glass🥰. Zet je lepel erin en zoek het tot de bodem uit😏. Haal het omhoog en je graaft er een heeeerlijk romige hap uit chocola en de crunchy bite van het Oreo koekje😱😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit toetje is machtig maar toch luchtig tegelijk🤤 Het recept is suuper easyyy and sooo worth the try!❤

INGREDIËNTEN (voor 4 personen afhankelijk van de grootte van je glazen)

  • 250g mascarpone
  • 200ml slagroom, ongeklopt
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix (optioneel)
  • 7 oreo koekjes, grofgehakt
  • 100g pure chocolade
  • 100ml slagroom, ongeklopt
  • extra oreokoekjes, ter decoratie

BEREIDINGSWIJZE

Voor de vulling:

  • Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en de klopfix. Blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en de kom waarin je het opklopt ook. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
  • Voeg de gehakte Oreo’s aan het beslag en meng alles goed samen met behulp van een spatel.
  • Plaats het beslag in een spuitzak en knip het uiteinde met behulp van een schaar.
  • Verdeel/spuit de vulling gelijk in de glazen. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
  • Doe dit voor de rest van je glazen.
  • Plaats ze nu voor minimum 6u in de koeling zodat ze mooi kunnen opstijven.

Voor de chocolade ganache topping:

  • Hak de pure chocolade met behulp van een mes grof in stukjes, plaats ze in een ruime en zet ze even opzij.
  • Giet de slagroom in een kleine pan en plaats deze op een laag vuurtje. Zodra de slagroom begint te pruttelen, zet je het vuur uit.
  • Giet de warme slagroom over de chocolade die je in de kom hebt geplaatst. Zorg dat je de stukjes chocolade ingedompeld zijn in de slagroom. Laat het nu voor 3 à 5min staan.
  • Meng nu alles samen en blijf roeren totdat de chocolade helemaal is opgenomen in de slagroom.
  • Giet de gesmolten chocolade in een maatbeker zodat je het straks gemakkelijk kan genieten op de bovenkant van de toetjes. Mocht je geen maatbeker hebben, kan je ook een lepel gebruiken hiervoor.
  • Haal de toetjes uit de koelkast en giet in elke glas een laagje van de chocolade ganache. Verspreid deze mooi door je glas lichtjes te schudden totdat je een gelijke laag krijgt.
  • Dek de glazen weer af met plastiek folie en plaats de toetjes voor 15min in de koelkast zodat de chocolade ganache wat steviger wordt.
  • Wanneer je de toetjes wilt serveren, plaats je in het midden 1 oreo koekje. Mocht je dit eerder doen, dan worden de koekjes zacht dus laat deze stap als laatste wanneer je pas de toetjes serveert.
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

HANDIGE TIPS

  • Vervang de oreo koekjes met koekjes naar jouw eigen smaak.
  • Je kan nog een laagje gehakte oreo koekjes op de bodem plaatsen.
  • Verdubbel het recept mocht je deze toetjes voor meer dan 4 personen willen maken

You may also like

2 reacties

Joke Kalberg 8 juni 2020 - 16:42

Ik wil je even bedanken voor de heerlijke recepten, allemaal makkelijk te maken👍🙏

Reply
Soumia 16 juni 2020 - 19:35

Hi Joke,

Ahw dank je wel! Super leuk om dit te lezen!

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter