Romige pasta met scampi roomsaus

door Soumia

Als je honger hebt op een doordeweekse avond, geen tijd hebt om te koken en  geen zin hebt om wat te bestellen, wat doe je dan? Jij maakt deze heerlijke pasta met scampi roomsaus! Het is super simpel en snel om te maken! Het resultaat is een romige en smaakvolle pasta die je zeker wekelijks wilt serveren.

Dit is een van mijn favoriete pasta’s, de éne keer maak ik de pasta met garnalen en soms met kip. Allebei erg lekker! De cayennepeper geeft deze roomsaus een beetje pit!

BEKIJK HIER DE INSTRUCTIEVIDEO (1MIN):

INGREDIËNTEN

  • 1 pak linguine
  • 400g scampi’s
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui, gesneden in slierten
  • 1 groene paprika, gesneden in reepjes
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayenne peper
  • zout en peper naar smaak
  • 1 flesje kookroom (250ml)
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • In een grote koekenpan voeg je 2 eetlepels boter toe en laat deze op een matig vuurtje smelten.
  • Voeg dan de scampi hieraan toe en bak ze voor ongeveer 4 à 5min totdat ze een mooi kleurtje krijgen aan beiden kanten.
  • Haal de scampi dan eruit en zet deze even op een bord apart.
  • Maak de pan schoon en voeg de zonnebloemolie en boter toe.
  • Voeg vervolgens de ui, paprika, knoflook en alle kruiden toe. Roer alles mooi samen en laat bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Wanneer de ui en paprika zachter worden, voeg je de kookroom toe.
  • Voeg de gebakken scampi toe aan de saus.
  • Vervolgens voeg je de Parmezaanse kaas toe en meng je alles mooi samen.
  • Laat de saus voor 3min sudderen op een laag vuurtje.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met een beetje zout.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
  • Serveer de pasta onmiddellijk en geniet!

You may also like

6 reacties

Hakima 30 januari 2019 - 03:28

Hallo

Vanwaar haal je die parmezaansekaas ?

Reply
Soumia 30 januari 2019 - 10:12

Hey Hakima,

Van de Lidl maar deze vind je in elke supermarkt. Je hebt de geraspte versie in een zakje en je hebt ook een blok verse Parmezaanse kaas die je dan zelf raspt. Persoonlijk vind ik de verse beter maar die is alleen wat duurder helaas.

Liefs,

Sou

Reply
kim 9 april 2019 - 10:55

Kan je ook een andere pasta soort gebruiken ?

Reply
Soumia 11 april 2019 - 17:50

Hi Kim,

Je kan elk pastasoort gebruiken voor dit recept! 🙂

Reply
Nowel 9 juli 2019 - 13:43

Hi Soumia!

Ik vroeg me af voor hoe veel personen je recept is zodat ik even kan omrekenen 🙂

Reply
Soumia 14 juli 2019 - 15:41

Hi Nowel,

Sorry voor mijn super late reactie, ik zag jouw berichtjes niet verschijnen binnen mijn reacties 🙁 Deze is voor 3 a 4 personen.. Ik hoop dat het ondertussen gelukt is x

Reply

Laat een reactie achter