Roomkaas pancakes

door Soumia

Deze pancakes zijn zo heerlijk en luchtig! Door de toevoeging van de roomkaas merk je een erg zachte en romige textuur. Het is in ieder geval de moeite waard om deze overheerlijke roomkaas pancakes eens uit te proberen. Ideaal als ontbijt of brunch!

INGREDIËNTEN

  • 130 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 70ml melk
  • 100 g roomkaas
  • 2 eetlepels vastbakkende chocolade druppels (optioneel)
  • boter (voor in te vetten)

BEREIDINGSWIJZE

  • Mix met een garde de suiker en vanillesuiker samen met de ei los.
  • Voeg de roomkaas toe (deze dient op kamertemperatuur te zijn, zo klop je het gemakkelijk los). Mix alles mooi samen met een garde.
  • Giet daarna de melk hieraan toe en klop alles los met de garde.
  • Voeg vervolgens de bloem beetje bij beetje toe. Als dit mooi samen is gemixt, voeg je er de bakpoeder bij.
  • Je zult merken dat het een dikker beslag is dan de normale pannenkoeken. Zo krijg je luchtige en volle pannenkoeken.
  • Als laatste kan je de chocolade druppels hieraan toevoegen. Meng deze met een spatel doorheen het beslag.
  • Het beslag laat je nu even rusten voor 5min.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een matig vuurtje. Smeer op de bodem van de pan een beetje boter.
  • Gebruik een kleine pollepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. LET OP: deze pannenkoekje is een stuk kleiner dan de traditionele pannenkoeken! Giet dus pannenkoekjes van zo’n 12 cm diameter (ongeveer) in de hete pan.
  • Laat de onderzijde goudbruin bakken en keer elk pannenkoekje vervolgens om.
  • Serveer de pancakes met een beetje honing en geniet!

 

You may also like

3 reacties

Yousra 12 november 2018 - 08:56

Heeerlijk zeg!
Ik ga ze inshallah zo snel mogelijk uit proberen 👌

Reply
Lima 18 augustus 2019 - 14:30

Hallo,

Weet je hoe het komt dat ik een rare nasmaak proef?? Lijkt wel of ik bakpoeder proef ofzo?? Ik heb gewoon je recept gevolgd en alle producten waren niet over datum ofzo.

Reply
Soumia 20 augustus 2019 - 10:28

Hi Lima,

Mag ik vragen wat voor roomkaas jij hebt gebruikt?

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter