Ontbijt – 11 november 2018

Roomkaas pancakes

Deze roomkaas pancakes pannenkoekjes zijn gemaakt met een beslag dat verrijkt is met roomkaas, waardoor ze een fluweelzachte textuur en een rijke smaak hebben. Het gebruik van roomkaas in het beslag zorgt voor een extra smeuïg en luchtig resultaat.

Serveer ze met je favoriete toppings zoals vers fruit, ahornsiroop of een lepel extra roomkaas voor een onweerstaanbare smaakbeleving. Begin je dag goed met deze heerlijke roomkaas pancakes!

Roomkaas pancakes

Start je dag met heerlijke roomkaas pancakes. Deze smeuïge pannenkoekjes hebben een rijke smaak en zijn perfect om van te genieten. Top ze af met je favoriete toppings en maak je ontbijt extra speciaal.

Ingrediënten
  

  • 130 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 70 ml melk
  • 100 g roomkaas
  • 2 eetlepels vastbakkende chocolade druppels optioneel
  • boter voor in te vetten

Instructies
 

  • Mix met een garde de suiker en vanillesuiker samen met de ei los.
  • Voeg de roomkaas toe (deze dient op kamertemperatuur te zijn, zo klop je het gemakkelijk los). Mix alles mooi samen met een garde.
  • Giet daarna de melk hieraan toe en klop alles los met de garde.
  • Voeg vervolgens de bloem beetje bij beetje toe. Als dit mooi samen is gemixt, voeg je er de bakpoeder bij.
  • Je zult merken dat het een dikker beslag is dan de normale pannenkoeken. Zo krijg je luchtige en volle pannenkoeken.
  • Als laatste kan je de chocolade druppels hieraan toevoegen. Meng deze met een spatel doorheen het beslag.
  • Het beslag laat je nu even rusten voor 5min.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een matig vuurtje. Smeer op de bodem van de pan een beetje boter.
  • Gebruik een kleine pollepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. LET OP: deze pannenkoekje is een stuk kleiner dan de traditionele pannenkoeken! Giet dus pannenkoekjes van zo’n 12 cm diameter (ongeveer) in de hete pan.
  • Laat de onderzijde goudbruin bakken en keer elk pannenkoekje vervolgens om.
  • Serveer de pancakes met een beetje honing en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept