Salted karamel popcorn cheesecake

door Soumia

Houd jij van zoet & zout samen?😍 Nou, dan hebben wij dat namelijk gemeenschaaapelijk🐑🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor aankomende Eid (offerfeest) brengt dit schaapje namelijk zoet en zout bij elkaar in een heeeerlijke caramel salted popcorn no-bake cheesecake😍😱 Zoveel woorden om deze cheesecake te beschrijven maar sprakeloos als je ervan eet🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het ziet er moeilijk uit om te maken maar het is erg simpel laat het je niet afschrikken & bèèèèèhlieve in yourself🐑😌

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 150g mariakoekjes of biscuitkoekjes
  • 150g zoute sticks of pretzel koekjes (verkrijgbaar bij o.a. Lidl)
  • 150g gesmolten boter

Voor de cheesecake vulling:

  • 500g roomkaas
  • 200ml vloeibare slagroom
  • 1 zakje klopfix (optioneel)
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150g karamelfudge, gesmolten (zelfgemaakte of gekochte karamelsaus is ook oké)

Voor de decoratie:

  • 200g gezouten popcorn (meer of weinig naar eigen wens)
  • zwarte fondant
  • Snoep oogjes (verkrijgbaar bij bakwinkels o.a. Aveve)

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cheesecake bodem:

  • Plaats de koekjes (Maria koekjes & de zoute sticks) in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en meng deze met de gemalen koekjes samen.
  • Plaats bakpapier over de bodem van je bakvorm.
  • Verdeel de gemalen koekjes over de bodem van je bakvorm (20 of 22cm). Met je handen of een lepel duw je deze plat. Plaats in de koelkast voor 15min of totdat het klaar is voor gebruik.

Voor de cheesecake vulling:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en de vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer totdat het beslag mooi romig wordt. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet vervolgens de slagroom toe en het zakje Klopfix. Blijf voor een aantal minuten mixen op de hoogste stand van je handmixer totdat de slagroom stevig genoeg wordt. Zorg dat je slagroom heel koud is, anders zal deze niet stevig worden!
  • Meng daarna alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Smelt de karamel fudge op een laag vuurtje en voeg deze dan toe aan je beslag. Mix alles weer kort samen tot een geheel.
  • Meng daarna weer alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!

Voor de afwerking:

  • Nadat de cheesecake helemaal is opgesteven is het tijd voor de afwerking!
  • Plaats de fondant op je werkplek en rol deze voorzichtig uit met een deegroller.
  • Vorm met een mes het hoofd van een schaap, je kan hier je eigen creatie van maken!
  • Snijd de vorm uit en werk het af naar jouw wens. Plaats de snoepoogjes op de juiste plek en vorm met de fondant de neus van de schaap.  Maak ook de pootjes van de schaap, vorm deze met behulp van je vingers tot de vorm van een schapenpoot. In het midden kan je met een mes een streep trekken net als hoe een schapenpoot eruit zou moeten zien. Zet dit even opzij.
  • Vervolgens bereid je de popcorn voor. Om jezelf wat tijd te besparen kan je gekochte zoute popcorn gebruiken. Bij dit recept heb ik het zelf bereid (recept + bereiding hiervan volgt nog op de blog).
  • Haal vervolgens de cheesecake uit de koelkast en ga met een mes langs de zijkanten van de cheesecake en haal deze voorzichtig uit de bakvorm. Verwijder daarna voorzichtig de bakpapier van de bodem en plaats de cheesecake op je serveerbord.
  • Plaats de popcorn eerst op de zijkanten van je cheesecake en bedek deze volledig met de popcorn. De popcorn zal gemakkelijk plakken doordat het een no-bake cheesecake is en de vulling dus als lijm werkt.
  • De popcorn vormt dus de vacht van de schaap. Plaats daarna bovenaan meer popcorn en laat wat ruimte in het midden voor de creatie van je schaap hoofdje (zie foto).
  • Plaats dan voorzichtig het schapenhoofdje in het midden. Daarna kan je de pootjes onderaan plaatsen zodat de cheesecake een volledige schaap kan voorstellen (zie foto).
  • Het is belangrijk dat je de popcorn op de dag plakt wanneer je het gaat serveren. Mocht je dit al eerder doen, dan wordt de popcorn vochtig en is het niet smakelijk om te eten.
  • Deze cheesecake kan je ook met andere gelegenheden maken, je dient dan enkel je schaap creatie weg te laten en de popcorn enkel te verdelen op de bovenkant. Maak er wat leuks van!
  • Serveer de cheesecake en geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

Laat een reactie achter