San Sebastian cheesecake

door Soumia

Say cheeeeeeese-cake!

Van deze heerlijke San Sebastian cheesecake ga je automatisch glimlachen (en heel veel kwijlen). Het lijkt zo moeilijk om te maken maar schijn bedriegt! Easy peasyyyy!

Ik heb dit zo vaak in Istanbul gegeten dat ik die smaakbeleving naar huis heb meegenomen en moést namaken. Gelukt! JOU gaat het ook lukken. Check het recept onderaan en ga gelijk aan de slag!

Tips voor het maken van de beste San Sebastian cheesecake… ooit.

Hoewel deze cheesecake een eenvoudig recept is, heeft het wel een aantal belangrijke én handige tips nodig om die dromerige textuur te krijgen.. Gelukkig heb ik al snel dé perfecte recept kunnen vinden die je ooit nodig zult hebben:

  1. Zorg ervoor dat de volgende ingrediënten op kamertemperatuur zijn: de roomkaas en de eieren.  Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Als deze ingrediënten dezelfde temperatuur hebben, hoef je de cheesecakebeslag niet zo lang te kloppen, wat betekent dat er minder lucht in je beslag zit, en je dus ook het typische romige zult verkrijgen van een San Sebastian cheesecake. Ik raad aan om je ingrediënten minimaal 2 uur op het aanrecht te laten staan.
  2. Klop de cheesecake NIET: als je de cheesecake opklopt met een garde of een elektrische handmixer, ontstaan er luchtbellen. We willen in deze cheesecake absoluut geen lucht!  En luchtbellen betekenen ook maar één ding: scheuren. Meng het cheesecake-mengsel alleen met een spatel. Je kan ook de spatel accessoire gebruiken van een keukenmachine.
  3. Zeef de ingrediënten om een extra romige beslag te verkrijgen, die dus ook geen klonters zal bevatten. In dit geval: de maïzena. Belangrijk om deze stap zeker niet over te slaan!
Welk materiaal heb je nodig?

Disclaimer: hier wordt het basisrecept gebruikt van Youtuber “Kiki’s Kitchen”.

You may also like

Laat een reactie achter