Diner – January 25, 2023
Sardines op Marokkaanse wijze
Sardines op Marokkaanse wijze
Naast Instagram, Snapchat en Pinterest kun je mij nu ook volgen op mijn Visbook pagina 🐟🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit volgende recept zou ik als profielfoto gebruiken😍. Met deze gefrituurde sardines op Marokkaanse wijze vis je gegarandeerd niet achter het net 💯. Vis je dat @tangermarkt ook een verse visafdeling heeft?😍 Je kunt er onder anderen terecht voor heeerlijke sardines om ze met dit recept een Marokkaans jasje te geven😏. Relatief een goedkoper soort vis, wellicht zelfs viscaal aftrekbaar in jouw geval?🤭💶
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heeeeerlijk met verse frietjes of een lekker warm stuk brood😋. Serveer het op tafel zodat iedereen lekker zelf ernaar kan vissen🤤. Waaar is dat visjeee? Hierrr is dat visjeeee! @tangermarkt🐟😍
Sardines op Marokkaanse wijze
Ingrediënten
- 15 sardines
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- halve theelepel komijn
- halve theelepel zout
- halve theelepel zwarte peper
- handjevol gehakte koriander
- 60 ml olijfolie
- 30 ml water
- bloem voor de sardines te dippen
- extra zonnebloem of frituurolie voor te frituren
Instructies
Voor de marinade:
- Plaats de fijngehakte knoflook en alle kruiden in een ruime kom.
- Giet de olijfolie en water erbij. Meng alles goed samen en zet even opzij.
Voor de sardines:
- De verse sardines haal ik bij Tanger Markt. Je kan daar ook vragen om de sardines te laten schoonmaken en te fileren. Je kan de sardines ook zelf schoonmaken en fileren. Hier ga ik nog binnenkort een video van delen.
- Plaats de sardines in de marinade en meng alles goed samen. Dek de kom af met plastiek folie en laat de sardines voor minimum 30min marineren in de koelkast.
- Neem 1 sardine filet en dip ze in de marinade (zie foto). De marinade hoort dik te zijn zodat je deze als vulling kunt gebruiken voor de sardines. Neem een andere sardine filet en plak ze zo op elkaar (net als een sandwich).
- Doe dit voor alle sardines.
- Plaats de gevulde sardine in de bloem en dek ze aan beiden kanten af met de bloem. Plaats ze op een bakpapier en werk zo de rest van de sardines af.
- Verhit een ruime pan met zonnebloemolie of frituurolie en bak hierin de sardines aan beiden kanten af. De bloem zorgt ervoor dat de sardines een krokante laagje krijgen.
- Je kan de sardines ook in de oven bakken.
- Serveer met citroenschijfjes! Dit gerecht is heerlijk met zaalouk (auberginesalade), een Marokkaanse tomatensalade en Marokkaans panbrood.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!