Diner – January 25, 2023
Scampi gratin
Scampi gratin
Wie wilt ook a scampi’s of thisss?🤭😏
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeeerlijke scampi gratin is zooo gruwelijk lekkerrr😱🤤. De saus met de groentjes, de scampi’s, de gratin.. echt een perfect plaatje bij elkaar😍. Het klinkt misschien Michelinees 🤭😂 maar is een super simpel recept!😱
Scampi gratin
Ingrediënten
Voor de aardappelpuree:
- 6 grote aardappelen
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel zachte boter
- 100 ml melk
- 1 theelepel dille kruiden
Voor de scampi saus:
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui in slierten gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode of groene paprika grof gesneden
- 15 scampi’s
- 100 ml tomatenketchup
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayenne of halve theelepel chilipoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 200 ml kookroom
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
Instructies
Aardappelpuree:
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter tot puree. Kruid de puree met de dille. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Meng alles mooi samen en zet het even opzij.
Scampi saus:
- Verhit een pan met olijfolie en boter. Voeg hierin de ui, knoflook en paprika toe. Bak deze al roerend totdat de ui en paprika glazig zijn geworden.
- Voeg de scampi’s toe en alle kruiden. Bak alles op een middelhoog vuurtje samen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg na 5min de tomatenketchup toe en meng alles goed samen. Laat het voor een aantal minuten koken.
- Giet daarna de kookroom erbij en laat het voor een aantal minuten pruttelen op een middelhoog vuurtje.
- Als laatste voeg je de gehakte koriander/peterselie toe. Roer alles mooi samen en zet even opzij.
Het samenstellen van de schotel:
- Vet een ovenschaal met een beetje boter.
- Stort de aardappelpuree in de schotel en verspreid deze gelijk met een spatel.
- Giet erboven de scampi saus met de groenten eroverheen en verspreid deze gelijk zodat alles mooi verdeeld is.
- Strooi er nog een beetje geraspte kaas en Italiaanse kruiden overheen.
- Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 200° voor 20min. Laat het voor de laatste 15min bakken op de grillstand zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
- Serveer met een salade & geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Lijkt me heerlijk! Kan ik de garnalensaus ook icm pasta maken?
Oh dat kan zeker! Het is een heerlijk sausje!
Kan ik ook iets anders gebruiken ipv de tomatenketchup?
Ja zeker! Gebruik een goede tomatensaus of passata als vervanger. Dit geeft een vergelijkbare tomatensmaak maar met een iets minder zoete smaak.