Diner – January 25, 2023
Seffa (zoete gestoomde vermicelli)
Seffa (zoete gestoomde vermicelli)
Marokkaanse illusionist🧙🏽♂️: Noem een seffa tussen de 1 en 10🤭. Deze Marokkaanse ‘seffa’ is zoiezo een 10!😋
Vermicelli is ook lekker licht en dun, een beetje de summerbody van de spaghetti eigenlijk🙊. Je kunt er dus lekker veel van eten🤰🏻
Seffa is gestoomde vermicelli die je op verschillende manieren kunt maken😍. Ik heb voor dit recept een heerlijke zoete variant gemaakt met o.a. rozijnen, kaneel en poedersuiker🤤. Ik haal mijn vermicelli altijd bij Tanger Markt van het merk ‘Dari’. Als je eenmaal bij een Tanger Markt filiaal bent, haal er dan ook gelijk de rest van de ingrediënten voor dit recept. No need to go somewhere else, want in één stop kun je daar alles vinden van verse groenten tot aan vlees & vis, kruiden en noem maar op💯.
Seffa (zoete gestoomde vermicelli)
Ingrediënten
- 500 g vermicelli
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 200 ml gezouten water water + 1 theelepel zout
- 100 g rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel poedersuiker
- 100 g gepelde amandelen grofgehakt
- extra kaneel en poedersuiker ter decoratie
Instructies
- Plaats de vermicelli op een groot en ruim bord.
- Giet de 3 eetlepels zonnebloemolie over de vermicelli. Meng het voorzichtig met je handen totdat de vermicelli bedekt is met de zonnebloemolie.
- Vul de onderste deel van je stoompan met de helft water en breng deze aan de kook.
- Plaats de vermicelli vervolgens in de bovenste gedeelte van de stoompan en laat het voor 20min stomen op een middelhoog vuurtje.
- Stort daarna de vermicelli terug in het bord en voeg hier het gezouten water aan toe.
- Meng alles voorzichtig met een vork los. Mocht je tegen warmte kunnen dan kan je de vermicelli ook voorzichtig met je handen losmaken.
- Plaats de vermicelli weer terug in de bovenste deel van je stoompan en laat het nogmaals 20minuten stomen.
- Na 20min laat je de vermicelli in de stoompan en giet je hier kokend water overheen. De hoeveelheid water is niet belangrijk, zolang het genoeg is om over de vermicelli te gieten.
- Laat het daarna goed uitlekken in de pan zelf en stort de vermicelli weer terug op een bord.
- Voeg hier 1 eetlepel boter toe en maak het los met behulp van een vork. De boter zorgt ervoor dat de vermicelli niet aan elkaar blijft plakken.
- Voeg de rozijnen eraan toe en meng het weer samen.
- Plaats de vermicelli weer voor een laatste keer in de bovenste gedeelte van je stoompan en laat het weer 20min stomen. De rozijnen zullen hier nu ook stomen en zacht worden.
- Na de laatste stoomsessie plaats je de vermicelli op een serveerbord.
- Voeg de kaneel en de poedersuiker toe aan de gestoomde vermicelli. Meng het voorzichtig met behulp van een vork.
- Vorm de gestoomde vermicelli tot een soort van pyramide en decoreer de zijkanten met kaneel en poedersuiker.
- Plaats op de top van de pyramide de grof gehakte amandelen.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!