Smeuïge melkcake

door Soumia

Een lekkere en makkelijke cake met melk die binnen 10min in de oven staat. Dan is het nog een kwestie van een halfuurtje wachten, poedersuiker er overheen en smullen maar! Het handige aan deze cake is dat je de meeste ingrediënten meestal wel in huis hebt. 

Wat heb je nodig?

  • 300g bloem
  • 200g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (eigeel en eiwit apart)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 230ml melk
  • 60ml zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Klop de eigelen met de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker tot een lichtgele massa. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit kort samen.

Zeef en meng de bloem, bakpoeder en het zout  samen, zet deze dan even apart. Voeg de helft van het bloem mengsel toe, samen met de helft van de melk en mix dit samen doorheen de lichtgele massa. Voeg de overige bloem en de melk erbij en mix weer samen tot een glad beslag.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Meng deze doorheen het beslag tot het eiwit is opgenomen in het beslag.

 

 

Vet de cakevorm in met een laagje boter, bestrooi de tulbandvorm met 2 eetlepels amandelschaafsel en verdeel dit over de bakvorm. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 45 minuten mooi goudbruin.

Met een satéprikker kan je checken of de cake gaar is. Komt de satéprikker er nog nat uit, dan moet de cake nog even doorbakken.

Haal de cake vervolgens uit de oven en laat het op een rooster verder afkoelen.

Garneer de cake met poedersuiker.

Deze melkcake is erg luchtig en door de melk is deze cake ook nog eens erg zacht. Probeer het recept eens uit en ik garandeer je dat je deze vaker zult bakken!

You may also like

7 reacties

Naomi 21 april 2017 - 15:33

Hi, vraagje over bakpoeder. Staat eetlepel?
Dus van hoeveel zakjes?
Gr

Reply
sou 21 april 2017 - 15:37

Dat is eigenlijk 1 zakje bakpoeder maar bij sommige zakjes zit er net iets te veel in dus daarom heb ik 1 eetlepel erbij vermeld. Veel bakplezier!

Reply
Naomi 22 april 2017 - 07:32

Bedankt lieve Sou, voor je reactie?

Reply
Naomi 22 april 2017 - 07:33

Beste Sou,
Nog een vraagje?
Al mijn cakes die ik bak..
Als ik ze van de oven afhaal,zakken ze in mekaar wat doe ik verkeerd..
Zo plat ineens??

Reply
sou 22 april 2017 - 16:28

Hey Naomi,

Heb je misschien tijdens het bakken het deurtje van de oven open gedaan? Als je dat doet terwijl de cake nog niet gaar is, dan zakt je cake namelijk in..

Liefs,
Sou

Reply
Naimi 24 april 2017 - 14:39

Lieve Sou,
Nee maak de oven niet open.. En als mijn cake klaar is laat,ik het nog een paar min in de oven. Ik weet niet wat het is?…
Thnx Sou voor je reactie

Reply
oum_imraan 11 mei 2017 - 14:16

Salaam oulaikom

Hoe groot is die tulband bakvorm ongeveer, je hebt namelijk verschillende maten. Ik heb een thuis van 24,7cm, kan ik het ook daarin bakken??
Alvast bedankt

Reply

Laat een reactie achter