0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Spaghetti in een crème fraîche saus

Spaghetti in een crème fraîche saus

Deze super combi van spaghetti met kip in een crème fraîche saus is zo gevaarlijk lekker. De crème fraîche en de kruiden voor de kip gaan samen als Yin en Yang! Het is ook nog eens makkelijk en snel te bereiden dus duik snel die keuken in en try this one out!

Spaghetti in een crème fraîche saus

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti of pasta naar keuze
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet gesneden in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper als je van pittig houdt
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 250 ml water
  • 1 bouillonblokje kip of groenten
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g zure room of crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem
  • handjevol fijngehakte koriander

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg hieraan de paprikapoeder, cayennepeper en gedroogde basilicum toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olijfolie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Verwijder daarna de kip uit de pan en plaats deze op een bord. Zet even opzij.
  • In dezelfde pan voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij. Meng alles goed samen met een garde en laat het kort inkoken.
  • Plaats vervolgens de zure room in een kom en voeg hieraan de bloem toe. Meng alles goed samen met een garde zodat het klonter vrij is.
  • Voeg daarna de zure room die je hebt gemengd met de bloem in de pan. Blijf roeren voor ongeveer 3min met een garde totdat de saus gladder wordt.
  • Laat deze voor 10min op een middelhoog vuurtje koken. Je zult merken dat de saus romiger en dikker wordt.
  • Voeg vervolgens de kip en groenten die je opzij hebt gezet terug in de pan en meng het samen in de saus.
  • Plaats de spaghetti vervolgens in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de spaghetti de saus goed opneemt.
  • Werk af met een beetje fijngehakte koriander.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

2 gedachten over “Spaghetti in een crème fraîche saus

Laat een antwoord achter

Rating recept