Spaghetti in een crème fraîche saus

door Soumia

Deze super combi van spaghetti met kip in een crème fraîche saus is zo gevaarlijk lekker. De crème fraîche en de kruiden voor de kip gaan samen als Yin en Yang! Het is ook nog eens makkelijk en snel te bereiden dus duik snel die keuken in en try this one out!

INGREDIËNTEN

  • 500g spaghetti of pasta naar keuze
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 300g kipfilet, gesneden in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper (als je van pittig houdt)
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 250ml water
  • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • zout en peper naar smaak
  • 100g zure room of crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem
  • handjevol fijngehakte koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en voeg hieraan de paprikapoeder, cayennepeper en gedroogde basilicum toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Giet er een beetje olijfolie bij en meng alles goed samen, bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Verwijder daarna de kip uit de pan en plaats deze op een bord. Zet even opzij.
  • In dezelfde pan voeg je het water toe en verkruimel je het bouillonblokje erbij. Meng alles goed samen met een garde en laat het kort inkoken.
  • Plaats vervolgens de zure room in een kom en voeg hieraan de bloem toe. Meng alles goed samen met een garde zodat het klonter vrij is.
  • Voeg daarna de zure room die je hebt gemengd met de bloem in de pan. Blijf roeren voor ongeveer 3min met een garde totdat de saus gladder wordt.
  • Laat deze voor 10min op een middelhoog vuurtje koken. Je zult merken dat de saus romiger en dikker wordt.
  • Voeg vervolgens de kip en groenten die je opzij hebt gezet terug in de pan en meng het samen in de saus.
  • Plaats de spaghetti vervolgens in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Laat het even kort meekoken zodat de spaghetti de saus goed opneemt.
  • Werk af met een beetje fijngehakte koriander.
  • Serveer en geniet!

10 reacties
6

You may also like

10 reacties

Hayat 8 augustus 2019 - 14:55

Mmm dit ziet er heerlijk uit, my dinner!

Reply
A 5 april 2020 - 16:44

Wanneer moet je de kip die je apart hebt gelegd op een bord weer toevoegen aan de saus? Dit vind ik niet terug in je stappen. Bedankt alvast.

Reply
C 11 mei 2020 - 18:50

Ik zie helaas ook niet terug wanneer je de kip weer terug doet in de pan en moet je alleen de kip er uit halen of ook de ui en paprika

Reply
Soumia 12 mei 2020 - 08:50

Hii,

Klopt, die stap heb ik blijkbaar niet erbij geschreven. De bedoeling is dat je zowel de kip en groenten uit de pan haalt. Wanneer de saus wat ingedikt is, voeg je de kip en groenten die je opzij hebt gezet in de saus.

Ik heb het erbij geplaatst in het recept dan zie je welke stap ik bedoel.

Liefs,

Sou

Reply
Hesna 20 april 2020 - 09:48

Is kookroom ook oke?

Reply
Soumia 22 april 2020 - 14:48

Dat is zeker oké 😀

Reply
Janine 3 mei 2020 - 17:00

Ik heb dit recept gemaakt echt heerlijk, maar volgens mij is de aangegeven hoeveelheid paprikapoeder minder dan door jou gebruikt, want mijn saus is echt heeeeel licht van kleur 😉

Reply
Soumia 12 mei 2020 - 08:51

Hi Janine,

Oh ik ben blij dat je het lekker vond! Het is ook ietsjes lichter, maar op de foto’s zie je het niet goed. Door de licht en het bewerken van de foto’s kan het een andere kleur aannemen.

Liefs,

Sou

Reply
Bouchra 29 mei 2020 - 17:24

Vandaag gemaakt en zojuist gegeten. Het is heel lekker. Mijn maaltijd is ook erg licht van kleur, helemaal niet zoals op de foto. Het belangrijkste is dat het erg lekker smaakt. Een volgende keer verander ik wel de verhouding pasta en kip. Minder pasta of meer kip. Ook zal ik extra groenten toevoegen.

Bedankt weer voor het recept en de inspiratie 😉

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:30

Hi Bouchra,

Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten! Het kan zijn dat deze wat lichter is, aangezien mijn foto’s bewerkt worden kan de kleur een beetje verschillen.

Heel graag gedaan!

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter