Wat zou er beter kunnen smaken dan een heerlijke bord pasta?
Ik probeer mijn pastagerechten altijd wat op te fleuren met verschillende ingrediënten. Dit keer koos ik voor de toevoeging van room. En wow, wat is dit lekker!
Dit gerecht is als een warme deken op een koude winternacht! Het is eenvoudig comfort food dat jou zeker gezellig zal maken!
BEKIJK HIER DE INSTRUCTIEVIDEO:
INGREDIËNTEN
- 500g linguine of spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
- 1 ui, gesneden in slierten
- 1 rode of groene paprika, gesneden in reepjes
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie en koriander
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel droge basilicum
- 400g tomatensaus
- 1 flesje kookroom (250ml)
- Parmezaanse kaas
- Verse basilicum voor afwerking (optioneel)
BEREIDINGSWIJZE
- In een grote koekenpan voeg je de olijfolie toe.
- Voeg vervolgens de ui, paprika, knoflook en alle kruiden toe. Roer alles mooi samen en laat bakken op een middelhoog vuurtje.
- Wanneer de ui en paprika zachter worden, voeg je de tomatensaus toe en laat het voor 20min op een laag vuurtje sudderen.
- Als je ziet dat de saus verdikt, voeg er dan 50ml water aan toe.
- Voeg de kookroom toe en roer alles mooi samen.
- Laat de saus voor 3min sudderen op een laag vuurtje.
- Kook de linguine of spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met een beetje zout.
- Voeg de gekookte linguine of spaghetti toe aan de saus. Meng alles mooi samen.
- Bestrooi de pasta met een beetje Parmezaanse kaas en plaats er wat verse rucola salade bij (optioneel).
- Serveer de pasta onmiddellijk en geniet!
EXTRA:
- Je kan dit recept maken met kipfilet of garnalen. Het mooie aan deze roomsaus is dat het bij ze beiden perfect past!
- Voeg jouw lievelingsgroenten aan dit recept zoals courgette, champignons, wortel etc.
- De tomatensaus die ik gebruik, haal ik van de Lidl (kartonnen doosje waar “tomaten passata” opstaat). Het merk Heinz is ook heel lekker!
17 reacties
Dankje
Graag gedaan!
Hallo soumia,
Ik had een vraagje, welke tomatensaus gebruik en welje kookroom 😍😍! Ik ga dit zeker in sha’Allah uitproberen 😍❤.
Groetjes, xxxx
Hi Mitra!
Ik gebruik de tomatensaus van de Lidl (blauwe kartonnen pakje waar “tomaten passata” opstaat), de kookroom is ook van de Lidl (groene flesje). Ooh super leuk in sha Allah!! Geniet er alvast van xx
Hmm dat ziet er lekker uit en eenvoudig maar wanneer doe je er dan de garnalen in?
Echt super lekker, simpel en heel snel! De garnalen bak je in het begin (voordat je de groenten doet) x
ah oke bedankt voor je snelle reactie ik ga het dan vandaag maken in shaa Allah en de pasta die kook je paar min apart en doe je daarna samen in de saus toch?
Ik heb deze gemaakt en was zooo lekkerr. Ik had een beetje saus over en ik dacht ik ga het met mijn paprika chips als saus eten, en omg hoe lekker was dat :). Bedankt voor het recept! Zo simpele gerechten met weinig ingredienten altijd welkom! 🙂
Hi Sema!
Leuk om te lezen dat je hebt genoten van dit recept! Wauw wat een aparte combinatie, nu kan ik ook vertellen dat het bij chips past haha 🙂 Er zullen nog zeker zulke gerechten voorbij komen, houd mijn pagina dus zeker in de gaten xx
Hoi Soumia,
Zit er tussen 50 ml water en kookroom tijd tussen of voeg je kookroom direct toe na het water?
Hi Bouchra,
Ik laat het nog even kort koken en daarna voeg ik pas de kookroom toe.
Liefs,
Sou
Hoi, wat kan ik gebruiken ipv kookroom? Slagroom?
Hi Hilal,
Dit kan zeker maar ik verkies liever kookroom. Ik vind dat persoonlijk lekker 🙂
Liefs,
Soumia
Vraagje…kan je wat er over is de volgende dag weer opwarmen, ( kookroom) ?
In het filmpje staat cayennepeper in het recept chilipeper?
2 vraagjes dus 😊
Hi, ja dat kan zeker! Ik voeg er zelfs extra kookroom aan toe wanneer ik het de volgende dag opwarm.
Oeps, dat was een foutje! Ik gebruikte cayennepeper x
Hey schat ik wil dit maken vandaagz kan ik spinazie toevogen?
Hi lieverd,
Dat kan zeker! Super lekker😍